PROJEKTNI DAN

FOTO Marljivi učenici Srednje škole Prelog pokazali svoje vještine u čak 28 radionica

Učenici su pokazali svoju kreativnost i maštovitost u radionicama glagoljičnog pisma, matematike, fizike, kemije, kuharstva, hotelijerstva te izrade ukrasa

Europska komisija u studenom organizira Europski tjedan vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju. Već treću godinu za redom ovim povodom Srednja škola Prelog organizira Projektni dan, koji se održao u utorak, 6. studenog u školskim prostorijama.

Čitavim nizom događaja, koji će se ovog tjedna održavati diljem Europe, promovirat će se strukovno obrazovanje kao prvi izbor u obrazovanju te široj publici predstaviti pozitivna iskustva i mogućnosti koje ono nudi.

>> Projektni dan u Srednjoj školi Prelog

– Učenici naše škole uz mentore već tradicionalno provode obilježavanje Europskog tjedna vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju, gdje je naglasak na usavršavanje tih vještina i nadopunjavanje znanja novima. Većina radionica se svodi na glagoljično pismo u sklopu Mjeseca hrvatske knjige, koji se održava u znaku hrvatske glagoljice, a tu su još i radionice na temu matematike, fizike, kemije, kuharstva, hotelijerstva te kreativne radionice, gdje učenici pokazuju maštovitost u izradi različitih ukrasa, koji će kasnije krasiti školu. U dvorištu škole učenici marljivo rade na temeljima za postavljanje velikog znaka ‘SŠP’, koji će biti postavljen slovima glagoljice – rekla nam je profesorica ekonomske grupe predmeta Srednje škole Prelog i koordinatorica projekta Tanja Gregur.

Cilj je inspirirati i potaknuti učenike na otkrivanje i upotrebu vlastitog talenta kroz visokokvalitetne programe strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, koji su odskočna daska za uspješne karijere. Srednja škola Prelog uključila se projektnim danom od ranog jutra do 13 sati. Svi su učenici umjesto nastave cijeli dan sudjelovali na informativnim radionicama i predavanjima, a imali su mogućnost birati između čak 28 edukacijskih tema.

Samom projektnom danu gostovala je i rukovoditeljica Odjela analitike, statistike i informatike HZZ Područne službe Čakovec Marina Kodba, koja je održala predavanje na temu ‘Budući trendovi – potrebe tržišta rada’ te anketom provela prostornu orijentaciju za maturante.

Srednja škola Prelog nedavno je primila i posebnu nagradu, a riječ je o Erasmus+ Povelji za mobilnost u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju za razdoblje od 2018. do 2020. godine. Tom je nagradom škola postala jedan od osam nositelja Erasmus+ Povelje u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju u Republici Hrvatskoj.

– Erasmus+ projekte provodimo od 2013. godine te smo do sada imali 120 mobilnosti učenika koji su praksu obavljali u inozemstvu, dok su nam partneri su tvrtke iz Njemačke, Slovenije, Latvije, Malte i Francuske. Za učenike je to zaista korisno jer stječu određeno znanje i nadograđuju vještine, a ujedno se koriste stranim jezicima, koji su uvelike potrebni u njihovim strukama. Naš je rad prepoznat kao kvalitetan i dobro odrađen, što dokazuje i Erasmus+ Povelja, koja je okrunila naše dosadašnje zalaganje – ispričale su koordinatorice Erasmus+ projekata Kristina Jančec i Jelena Škoda.

Kako je izgledao projektni dan pogledajte u našoj fotogaleriji…

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije