ambasadori međimurja

FOTO Međimurska županija jedina u Hrvatskoj s dvije škole dobitnice Povelje Erasmus+

U Gospodarskoj školi Čakovec gotovo 500 učenika sudjelovalo je u programima mobilnosti, a u Srednjoj školi Prelog 120 učenika i 2 nastavnika obavljalo je dvotjednu praksu u Njemačkoj, Francuskoj, Latviji, Sloveniji i na Malti

Gospodarska škola Čakovec i Srednja škola Prelog, između osam škola, jedine su u Hrvatskoj dobile Povelju Erasmus+ za mobilnost u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju za razdoblje od 2015. do 2020. godine. To ujedno Međimursku županiju čini jedinom županijom u kojoj se nalaze dvije škole dobitnice.

Povelja Erasmus+ potiče učenike i profesore da dodatno razvijaju strategije europske internacionalizacije. U Gospodarskoj školi Čakovec gotovo 500 učenika sudjelovalo je u programima mobilnosti putem kojih je ostvareno 2 milijuna kuna odobrenih sredstava.

Aktivnosti su predstavili ravnatelj Renato Vinko, profesori Vladimir Šoštarić i Vesna Stunković te učenice Lucija Pintarić i Dorotea Herman. U Srednjoj školi Prelog 120 učenika i 2 nastavnika obavljalo je dvotjednu praksu u Njemačkoj, Francuskoj, Latviji, Sloveniji i na Malti. Aktivnosti i uspjehe kroz programe mobilnosti predstavili su ravnatelj Tomislav Gregur, profesorice i koordinatorice projekata Kristina Jančec i Jelena Škoda te učenici Melita Ružman i Kristian Kolar.

Ideja je da učenici steknu što više iskustva i novih vrijednosti kojima potom mogu obogatiti naš kraj i lokalnu zajednicu, da se vraćaju sigurniji u svoje znanje, ruše barijere te se radi transfer znanja iz Europe u Međimurje. Cjelokupni proces način je na koji se razvijaju kompetencije te promiču kvalitete i vrijednosti Međimurske županije u inozemstvu što ove škole čini istinskim ambasadorima Međimurja u svijetu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije