MALI KUHARI

FOTO Edukativna radionica razveselila je mališane iz Dječjeg vrtića ‘Vesela loptica’

Veselo je danas bilo u Srednjoj školi Prelog

Projektom ‘Korak po korak do zdravlja’ želimo osvijestiti važnost zdrave prehrane već u predškolskoj dobi ističući činjenicu da zdrava prehrana osigurava normalan rast i razvoj djeteta, a da bismo to postigli, hrana koju dijete uzima treba se sastojati od kvalitetnih i raznovrsnih namirnica.

Djeca pravilne prehrambene navike i iskustva iz vrtića prenose u roditeljski dom, školu i širu zajednicu, te tako postaju naši ‘mali veleposlanici’. Vođene spomenutim ciljevima, idejne začetnice projekta iz Srednje škole Prelog – pedagoginja Tanja Lilić, strukovna učiteljica Anica Naranđa i knjižničarka Nataša Sakač osmislile su niz aktivnosti kojima su druženje s mališanima učinile nezaboravnim, atraktivnim i poučnim. 

U pomoć su im priskočili kolege iz kuharstva i posluživanja, hrvatskoga jezika, kao i stručna služba. U prvom dijelu programa Sovice i Zmajići uzbuđeno su pratili kuhanje povrtne juhe, mačića koji voli mlijeko, a razveselili su i Tužnog kelja koji se već pomislio da ga nitko ne voli. Čuli su i priču o Mački i Mišu koji su jeli (ne)zdravu hranu, a na kraju su se svi rasplesali uz aktualne Zdravoljupce koji su im podijelili medalje za uspomenu na današnje druženje. 

Zmajići su pomalo nesigurno zakoračili u kabinete kuharstva gdje su im pravi kuhari i slastičari pokazali različite načine spremanja malih zalogajčića. Hrabro su prionuli na posao i čim su dobili svoje pregače i kape kreativnosti nije bilo kraja. Svoje tete ipak nisu ispuštali iz vida i na kraju su se svi počastili pripremljenim jelo. Našlo se tu zdravih muffina, čarobnih bubamara, ukusnih medvjedića, slasnih rolada, voćnih smoothieja, itd. 

Pjesma, ples i igra umorila je naše male goste pa su se lagano vratili u svoj vrtić na popodnevni odmor. Hvala našim gostima, predstavnicima DV “Vesela loptica”, Zmajićima i Sovicama te njihovim tetama na druženju, iskrenom osmijehu, malom zagrljaju…Hvala i našim nastavnicima koji su na bilo koji način pomogli u realizaciji ovogodišnjeg projekta “Korak po korak do zdravlja”.

Veliko hvala malim gošćama iz OŠ Prelog – Tonki i Mariji te našim učenicima iz 3.G, 3.SK, 2.PKS, 4.EK razreda koji su sudjelovali u umjetničkom dijelu programa te u kabinetima kuharstva i posluživanja. Vidimo se dogodine!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije