Dani kajkavske riječi

Matija Klemenčić osvojio prvo mjesto na manifestaciji Zbora malih pjesnika

OŠ Gornji Mihaljevec bila je uspješna na 49. Zboru malih pjesnika u Zlataru

Učenici OŠ Gornji Mihaljevec već dugi niz godina sudjeluju na manifestaciji Zbora malih pjesnika, a ovaj put su sudjelovali Matija Klemenčić koji je osvojio 1. mjesto za najbolju pjesmu u kategoriji nižih razreda te Ela Jambrović i Mateja Jakopić koje su sudjelovale u kulturno-umjetničkom programu.

49. Zbor malih pjesnika kao dio kulturne manifestacije “Dani kajkavske riječi” održan je u Zlataru 29. rujna u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta dr. Jurja Žerjavića Zlatar.

Zbor malih pjesnika tradicionalno se odvija pod pokroviteljstvom Školske knjige d.d. Zagreb, a priredbama za djecu i mlade pokrovitelj je i Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Na ovogodišnji literarni natječaj pristigle su 292 pjesme pisane kajkavskim narječjem iz 50 osnovnih – matičnih i područnih škola iz Krapinsko-zagorske, Varaždinske, Međimurske, Koprivničko-križevačke, Primorsko-goranske i Zagrebačke županije te Grada Zagreba. Prosudbena komisija u sastavu prof. Željka Horvat, dr.sci. Ivo Kalinski i prof. Ivančica Tomorad, odabrala je izvođenje na Zboru u Zlataru 51 pjesmu, 51 autora iz 41 škole.

Među njima bili su i učenici Matija Klemenčić koji je s pjesmom Na oblaku osvojio 1. mjesto. Mentorica učenika je Nada Panić, učiteljica razredne nastave. Ela Jambrović s pjesmom Vu našem dvorišću nastupila je na priredbi kao i Mateja Jakopić s pjesmom Moja mama.

Mentorica Ele Jambrović je Silvija Soldat, dipl. učiteljica razredne nastave, a mentorica Mateje Jakopić je Lidija Novak Levatić, prof. hrvatskog jezika.

U bogatstvu kajkavskih govora Zlatar je postao mjesto okupljanja svih ljubitelja domaće riječi, mjesto novih prijateljstava i zvonkog kaja koji će odjekivati do sljedeće godine i “okruglog” Zbora malih pjesnika.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije