ERASMUS

Učenice Gospodarske škole Čakovec na stručnoj praksi u Moravskim Toplicama

Učenice su sudjelovale u raznim aktivnostima i provodile brojne radne zadatke: šivale su navlake za stolce, rubile stolnjake, ručnike, zavjese i dekore

Skupina učenica Gospodarske škole smjera krojač i pomoćni krojač – Evita Zorec iz 1. KO razreda, Natalija Balog iz 2. KC razreda te Lana Perko, Melanija Bakač, Barbara Marčec i Nikolina Horvat iz 3. KC razreda – u okviru projekta Erasmus+ GiBajMo 3 sudjelovale su u mobilnosti u slovenskim Termama Vivat.

Cilj mobilnosti bio je poboljšati teorijsku i praktičnu osposobljenost u krojačkoj struci te unaprijediti poznavanje slovenskoga jezika. Učenice su sudjelovale u raznim aktivnostima i provodile brojne radne zadatke: šivale su navlake za stolce, rubile stolnjake, ručnike, zavjese i dekore.

Naučile su pravilno izraditi, redizajnirati i popraviti stolno i posteljno rublje. U slobodno vrijeme razgledale su prirodne ljepote Prekmurja i kulturne znamenitosti Maribora i Ljubljane te su posjetile tropski botanički vrt u sklopu poduzeća Ocean Orchids. Vrijedi napomenuti da su timski radile s učenicama zanimanja cvjećar.

Aktivnosti stručne prakse odvijale su se od 2. do 29. srpnja 2018. kada je voditeljica prvoj skupini učenika bila nastavnica stručnih predmeta Jadranka Prošev te od 30. srpnja do 26. kolovoza 2018. kada je voditeljica drugoj skupini učenika bila nastavnica Katica Korunek.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije