UH TA MATEMATIKA

Krugovima razveselili okoliš škole

Praktičnim matematičkim radom do nasmiješenog i veselog okoliša škole.

Početkom nastavne godine održan je Županijski stručni aktiv učitelja matematika na kojeme je Ivana Lukša Peranec iz OŠ Sveta Marija pokazala primjer izvanučioničkog rada u kojemu su učenici crtali kružnice, krugove i njihove dijelove izvan škole. Ideja se svidjela učiteljima OŠ Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu pa su s učenicima šestih razreda u sklopu ponavljanja gradiva petog razreda iz cjeline Skupovi točaka u ravnini pomoću krede, štapova i špage crtali krugove, kružnice i njihove dijelove po asfaltnim dijelovima oko škole.

Veselje, radost i kreativnost pretočeni su u radove u koje su učenici ugradili puno strpljivosti i upornosti kako bi ispali što bolji i kvalitetniji. Matematika se ponovila kroz igru, a učenici su na praktičan i životan način naučili kako se crta kružnica bez šestara, kako se mogu nacrtati velike kružnice te su ujedno ponovili brojne pojmove koji su vezani uz kružnicu i krug.
Njima će ovo znanje dobro doći kada će u šestom razredu ponavljati i učiti o opisanoj, upisanoj i pripisanoj kružnici, a dobro će im i poslužiti kao kvalitetna podgloga za sedmi razred kada ih očekuje cijela cjelina Kružnica i krug. Plan je da na proljeće sličan rad ponove i učenici sedmih razreda u cjelini Kružnica i krug.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije