mladi poduzetnici u akciji

FOTO Troje učitelja iz I. OŠ Čakovec u Istanbulu na transnacionalnom sastanku

Ovo je prvi projekt ove vrste u kojem je nositelj i glavni koordinator I. OŠ Čakovec. Učiteljica Ivana Ružić je glavna koordinatorica projekta

Young Entrepreneurs in Action (Mladi poduzetnici u akciji) ime je projekta financiranog sredstvima Europske komisije iz programa Erasmus+ međunarodna strateška partnerstva. Ovo je prvi projekt ove vrste u kojem je nositelj i glavni koordinator I. osnovna škola Čakovec.

U projektu surađuje šest škola s jedinstvenim ciljevima: razvoj suradnje, razmjena iskustava i primjera dobre prakse, razvoj poduzetništva i financijske pismenosti, razvoj inovativnih scenarija učenja i kreativnosti.

Na samom početku nove školske godine održan je drugi transnacionalni sastanak svih partnerskih škola u Istanbulu. I. osnovnu školu Čakovec su predstavljali učiteljica Helena Slamek, učitelj Matija Horvat i učiteljica Ivana Ružić koja je i glavna koordinatorica projekta. Svi sudionici sastanka upoznali su partnersku školu fatih sultan Mehmet u Istanbulu, načine i mogućnosti rada za učenike i učitelje, upoznali su turski obrazovni sustav, obrazovne sadržaje i metode rada pri učenju i poučavanju o financijskoj pismenosti i razvoju poduzetništva.

Svi sudionici su aktivno sudjelovali na radionicama na kojima su predstavljene uspješne poslovne priče: tradicionalno oslikavanje marama tehnikom ebru, programiranje robota i laughing yoga. Na sastanku su se analizirale sve projektne aktivnosti realizirane u prvoj godini provođenja projekta, utvrdio se plan aktivnosti za drugu godinu provođenja projekta u kojem će između ostalih lokalnih aktivnosti, stotinjak učenika iz Portugala, Italije, Češke, Turske i Hrvatske dobiti priliku putovati u inozemstvo.

Upoznat će nove krajeve, njihov značaj, povijest, tradiciju, kulturu, naučiti nove vještine, usavršiti komunikaciju na engleskom jeziku i sklopiti nova prijateljstva. I ovaj sastanak bio je prilika upoznati kulturu, tradiciju, geografski i povijesni značaj najvećeg grada na Bosporu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije