NOVI POČETAK

Školska godina u Donjoj Dubravi drugačija od drugih

Eksperimentalna faza kurikularne reforme pod nazivom 'Škola za život' donijet će nove metode poučavanja i vrednovanja

OŠ D. Dubrava jedna od eksperimentalnih u RH. Poseban ponos učenika,učitelja i roditelja što je ta ustanova za nove generacije izabrala novi, drugačiji put-školu za život.

Počela je još jedna školska godina. Po mnogočemu slična prijašnjima, ali po jednome potpuno drugačija. Učenici Osnovne škole Donja Dubrava  kreću u nove izazove kroz eksperimentalni program ‘Škola za život’ koji će se primjenjivati  u prvim i petim razredima u svim predmetima, a u sedmim razredima u biologiji, kemiji i fizici. Početak nastave i prijem prvašića obilježio je i dolazak Anite Bakovljanec, predstavnice Ministarstva znanosti i obrazovanja, koja je uključena u ekspertnu skupinu kurikularne reforme. 
Obratila se svim učenicima i djelatnicima škole i naglasila da će učenici od sada učiti van zidova te da će sva kreativnost i sposobnost učitelja u ovakvom pristupu učenju doći do izražaja. Podršku reformi svojim su nazočnošću na svečanom programu dali i predstavnici lokalne zajednice, predsjednik Školskog odbora, predstavnici Vijeća roditelja i mjesni župnik. Nakon službenog dijela, održan je i radni dogovor s učiteljima uključenima u eksperimentalni program kao i razgovor s učenicima 1. i 5. razreda. 
Eksperimentalna faza kurikularne reforme pod nazivom ‘Škola za život’ donijet će nove metode poučavanja i vrednovanja koje podrazumijevaju odmicanje od podataka i činjenica prema rješavanju problema i poticanju kritičkoga razmišljanja, a učenici i djelatnici Osnovne škola Donja Dubrava spremni su za promjene za bolju budućnost!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije