Erasmus

Kratkoročna razmjena učenika I. OŠ Čakovec u Zamoscu

Komunikacija, suradnja, javni nastupi i izlaganja na stranom jeziku, svim sudionicima projekta omogućuju razvoj jezičnih kompetencija

Erasmu+ Smarter… Greener… Safer… ime je projekta koji je okupio pet škola iz Poljske, Italije, Portugala, Finske i Hrvatske. Cilj projekta je uspostava suradnje, razmjena iskustava, razvoj i primjena novih scenarija učenja, stvaranje digitalnih obrazovnih sadržaja i uvođenje inovacija u nastavu.

S obzirom na suvremene trendove i stil života, potrebe tržišta rada za buduće poslove i zanimanja, obrazovni sadržaji i aktivnosti potiču razvoj poduzetništva, razvoj digitalne i ekološke pismenost učenika, učitelja i zajednice. Društveno odgovorno poduzetništvo, održivi razvoj, zelena tehnologija, obnovljivi izvori energije itd. su područja u kojima učenici i učitelji iz pet različitih europskih zemalja zajedno uče, istražuju, usvajanju nova znanja i vještine, razvijaju stavove i postaju aktivni sudionici društva na lokalnoj i globalnoj razini.

Komunikacija, suradnja, javni nastupi i izlaganja na stranom jeziku, svim sudionicima projekta omogućuju razvoj jezičnih kompetencija. Učenje o povijesti, kulturi i tradiciji svake od zemalja doprinose širenju horizonata mladih ljudi, poštivanje i toleranciju među različitim narodima, običajima i stilovima života ali i doprinose razvoju većeg poštovanja i ljubavi prema domovini i zavičaju svakog pojedinca.

Prva kratkoročna razmjena učenika u projektu Erasmu+ Smarter… Greener… Safer… održana je u slikovitom gradu Zamoscu u Poljskoj. Svi sudionici ove mobilnosti su aktivno sudjelovali u izradi višemedijskog zelenog rječnika i ‘zelene knjige poduzetništva’ kroz koje su predstavljeni obnovljivi izvori energije i njihova iskoristivost u svakoj od partnerskih zemalja, zelena energija i dobrobiti njenog korištenja, najvažniji savjeti za očuvanje okoliša s obzirom na specifičnosti regija iz koje dolaze sudionici.
Sudionici su posjetili interaktivnu izložbu ‘Arsenał Museum – The World of Senses’, aktivno sudjelovali na radionicama u interaktivnom laboratoriju ‘Nature Zoom’, posjetili su Znanstveni obrazovni centar Roztocze i nacionalni park Roztocze.

I. osnovnu školu Čakovec predstavljale su učenice Franka Bene, Ana Dukić, Klara Piskač i Sabrina Meznarić Šimunković, učitelji Mihael Varga i Branko Vujnović te voditeljica projekta Ivana Ružić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije