Vijesti / Školski kutak
Školski kutak
Predstavnici I. osnovne škole Čakovec na međunarodnoj konferenciji u Kaunasu u Litvi
I. OŠ Čakovec

radionice mobilnosti

Predstavnici I. osnovne škole Čakovec na međunarodnoj konferenciji u Kaunasu u Litvi

Na konferenciji su učenici I. osnovne škole Čakovec održali predavanje i predstavili najznačajnije ekološke probleme u Hrvatskoj, predstavili su prirodne posebnosti i bogatstva Međimurja te rezultate istraživanja o korištenju obnovljivih izvora energije u Hrvatskoj

Učenici Juraj Cesar, Luka Mikulić, Petar Ovčar u pratnji Dubravke Kečkeš, Ivane Ričko Borović i Ivane Ružić sudjelovali su na kratkoročnoj razmjeni učenika u Prezidento Valdo Adamkaus Gimnazija u litvanskog gradu Kaunasu.Mobilnost u Kaunasu je bila posljednja mobilnost u projektu Ecological literacy, a okupila je učenike i učitelje iz 6 partnerskih škola iz Rumunjske, Turske, Litve, Portugala, Cipra i Hrvatske.

Sudionici mobilnosti upoznali su prirodna bogatstva, kulturu i tradiciju regije Kaunas, posjetili Rumsiskes Open Air Ethnographic Museum, Aleksandras Stulginskis University, Anykščiai i Trakai. Najvažniji dio mobilnosti bile su radionice na kojima su svi sudionici u međunarodnim grupama učili o ekološkim problemima, osmišljavali i predstavljali ideje za njihovo rješavanje, upoznali prirodna bogatstva i posebnosti regije Kaunas, izrađivali predmete od prirodnih materijala, edukativne video sadržaje, sudjelovali na eko sajmu, vojnom treningu i natjecanju u orijentaciji.

Svi sudionici mobilnosti aktivno su sudjelovali i na međunarodnoj konferenciji 'ECO Ideas for Lithuania'. Na konferenciji su učenici I. osnovne škole Čakovec održali predavanje i predstavili najznačajnije ekološke probleme u Hrvatskoj, predstavili su prirodne posebnosti i bogatstva Međimurja te rezultate istraživanja o korištenju obnovljivih izvora energije u Hrvatskoj.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!