MURSKO SREDIŠĆE

Održana radionica digitalne pismenosti, programiranja i robotike

STEM je povezan s vještinama kritičkog razmišljanja i snalaženja u situacijama, čineći polaznike ovih radionica spremnijima za izazove s kojima će se susresti kao građani 21. stoljeća.

Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM) u projektu STEM auto u suradnji s Radioklubom Međimurje organizirao je 10. srpnja u Centru za kulturu Rudar u Murskom Središću besplatnu radionicu programiranja, robotike i digitalne pismenosti za osnovnoškolce i srednjoškolce.

Na radionici sudjelovalo je 30 djece koja su već uključena u radionice robotike, radiogoniometrije, orijentacije u Radioklubu Međimurje, ali i nekolicina njih koja se prvi put susreće s tim pojmom a zainteresirani su za to područje.
U provođenju ovog projekta Radiokluba Međimurje održanog u Murskom Središću kojeg je provela Jelena Tuksar podršku je dao i gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak.
U projektu IRIM-ovi edukatori putuju po Hrvatskoj i održavaju besplatne radionice programiranja i robotike. Radionicu je održao edukator Vlado Lendvaj. STEM auto je ‘bibliobus’ modernog doba, u ciklusima putuje po Hrvatskoj, prvenstveno po manjim mjestima i služi kao poticaj djeci i mladima da se zainteresiraju za STEM područja i kompetencije.
Te kompetencije danas ulaze u brojna zanimanja i karijere koje više ne mogu kvalitetno obavljati svoje aktivnosti bez tih znanja (novinarstvo, psihologija, sociologija, ICT zanimanja, čak i tradicionalna zanimanja poput trgovaca i učitelja). Dodatno, STEM je povezan s vještinama kritičkog razmišljanja i snalaženja u situacijama, čineći polaznike ovih radionica spremnijima za izazove s kojima će se susresti kao građani 21. stoljeća.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije