Erasmsus+

Predstavljen prvi proizvod Osnovne škole Prelog – predstava ‘Bee smart’

Aktivnosti u projektu osmišljene su na način da učitelji i učenici iz svih partnerskih škola zajednički razvijaju neformalno obrazovanje u području ekonomije stvaranjem umjetničkih proizvoda, kao i uvođenjem u marketing i kreativnu distribuciju

Osnovna škola Prelog se prošle godine uključila u Erasmus+ projekt akronima ‘A bee C’ čija je tema usko povezana s ekologijom i umjetnošću te poduzetništvom. Ovo je dvogodišnji projekt u kojem uz našu školu sudjeluju škole iz Poljske, Bugarske, Rumunjske i Portugala.

Aktivnosti u projektu osmišljene su na način da učitelji i učenici iz svih partnerskih škola zajednički razvijaju neformalno obrazovanje u području ekonomije stvaranjem umjetničkih proizvoda, kao i uvođenjem u marketing i kreativnu distribuciju. Partner u projektu, konzultacijski i edukacijski centar za OŠ Prelog je Knjižnica i čitaonica Grada Preloga.

Projekt obuhvaća cijeli proces stvaranja umjetničkih proizvoda, scenske igre, stripove, elektronske adaptacije priča, itd. U petak, 15. lipnja 2018. u prepunoj dvorani Doma kulture Grada Preloga predstavljen je prvi proizvod – predstava pod nazivom Bee smart koju su zajedničkim snagama s puno truda i entuzijazma postavili na daske.

‘Za scenarij su bile zadužene sve zemlje partneri, dok je svaka škola dobila punu kreativnu slobodu što se tiče same interpretacije. Ovom predstavom poslali smo ekološku poruku o važnosti očuvanja okoliša. O uspjehu same predstave najviše govori pljesak kojim smo nagradili mlade glumce.’, rekli su iz OŠ Prelog.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije