DANAS mali, sutra veliki majstor – Modelarska liga 2018.

>> DANAS mali, sutra veliki majstor – Modelarska liga 2018.

Društvo pedagoga tehničke kuture Međimurske županije u subotu 19. svibnja osmi put za redom organiziralo je godišnje županijsko natjecanje ‘Danas mali, sutra veliki majstor – Modelarska liga 2018.’ Treća osnovna škola Čakovec bila je drugi put za redom domaćin tog zanimljivog natjecanja mladih tehničara.

Natjecao se dvadeset i jedan dvočlani tim. Timove su činili učenici od 5. do 8. razreda i to iz I. OŠ Čakovec, III. OŠ Čakovec, OŠ Ivanovec, OŠ Kuršanec, Centra za odgoj i obrazovanje, te osnovnih škola iz Kotoribe, Nedelišća, Selnice, Svetog Jurja na Bregu, Svete Marije, Svetog Martina na Muri i Vratišinca.



Nataša Hajdinjak, ravnateljica škole domaćina uputila je riječi dobrodošlice natjecateljima, mentorima, sucima i gostima. Predsjednik Zajednice tehničke kulture Međimurske županije Željko Medved ohrabrio je natjecatelje uz poruku neka pobijede najbolji, koji će nas slijedeći vikend predstavljati na Državnom natjecanju Modelarske lige u Nacionalnom centru tehničke kulture u Kraljevici.

Dogradonačelnik Čakovca Mario Medved je napomenuo da grad Čakovec s pažnjom prati aktivnosti tehničara što je vidljivo kroz dodjelu sredstava za provođenje projekata Zimskog i Ljetnog kampa tehničke kulture te Modelarske lige. Potom je natjecateljima poželio dobre rezultate i otvorio je natjecanje.

Za propisane i optimalne uvjete za rad natjecatelja, potreban materijal, pribor i strojeve pobrinuli su se učitelj tehničke kulture u školi domaćinu Zvonko Ljubić i predsjednica Društva Renata Martinec. Društvo pedagoga tehničke kulture grada Zagreba u sklopu suradnje dvaju društava uputilo je svoje članove Dragana Vlajinića bude glavni sudac i Maju Ercegovac za članicu ocjenjivačkog suda. Treći sudac bio je Leonardo Belović iz Aerokluba Čakovec.



Nakon četverosatnog rada u izradi tehničke tvorevine – ‘Kutija za domaćinstvo’ suci su proglasili da je najuspješniji tim koji će nas predstavljati na državnom natjecanju u Kraljevici I. tim OŠ Sveti Juraj na Bregu i to Barbara Vinković i Luna Miličević, mentorica Renata Martinec. Drugi je tim u sastavu Jan Haček i Marko Vinko iz OŠ Sveti Martin na Muri, mentorica Dubravka Žignić Resman, a treći tim iz OŠ Nedeliše, Lukas Branilović i Benjamin Novak, mentorica Smiljana Colar.

Prema pravilima za učenike s posebnim potrebama I. tim Centra za odgoj i obrazovanja Čakovec u sastavu Nikola Bukovčak i Elvis Topčagić, mentor Josip Geček osigurali su odlazak na državno natjecanje u Kraljevicu.

Dok je ocjenjivački sud ocjennjivao uratke natjecatelji i mentori su gledali film koji je Fotokino klub Ivanovec snimio za vrijeme ovogodišnjeg Zimskog kampa tehničke kulutre.

Za sve sudionike natjecanja izdavačke kuće Alfa, Profil Klett i Školska knjiga osigurale su prigodne poklone, a za najbolje timove nagrade. U organizaciji i provođenju cjelokupnog natjecanja ‘Danas mali sutra veliki majstor – Modelarska liga 2018.’ Društvu su pomogli III. osnovna škola Čakovec, Hrvatska zajednica tehničke kulture, Zajednica tehničke kulture Međimurske županije, Zajednica tehničke kulture grada Čakovca i Grad Čakovec prihvaćanjem sufinanciranja ovog projekta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije