Vijesti / Školski kutak
Školski kutak
OŠ DRAŠKOVEC Uspjeh na likovnom natječaju

OŠ DRAŠKOVEC Uspjeh na likovnom natječaju

Učenik 8. razreda naše škole, Fran Marđetko sudjelovao je u subotu, 19. svibnja 2018., na svečanom otvaranju izložbe „Očuvanje baštine tradicijske i suvremene arhitekture Republike Hrvatske“ u zagrebačkom Muzeju Mimara. Izložba je nastala kroz tematski natječaj na kojem je sudjelovalo oko 200 osnovnih škola i centara za odgoj i obrazovanje s više od 2000 radova dok se njih 300 izložilo na spomenutoj izložbi.

Učenicima čiji su radovi nagrađeni i pohvaljeni, njihovim učiteljima i školama uručene su nagrade i pohvalnice. Ovogodišnji natječaj i izložba sadržajno su povezali graditeljstvo i okruženje kao skup različitih likovno-problemskih zadataka te međupredmetnih tema s ciljem poticanja kreativnih sposobnosti djece.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Pohvaljenog Frana Marđetka pratila je njegova mentorica, učiteljica likovne kulture Gabrijela Binder, ravnateljica škole Margit Mirić te Franov otac Nino Marđetko. Osim Frana, na listi pohvaljenih našao se i još jedan učenik mentorice Gabrijele Binder - Lovro Tota iz Osnovne škole Donji Kraljevec.

Organizator ove izložbe dječjih likovnih radova je Udruga hrvatskih učitelja likovne izobrazbe - UHULI Zagreb, a pokrovitelj je Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.

Ovo je već osamnaesta izložba ovog karaktera, a na otvorenju izložbe prisutnima se obratio predsjednik Udruge hrvatskih učitelja likovne izobrazbe Emil Robert Tanay koji se nakon prigodnog programa biranim riječima obratio prisutnim gostima i učenicima čiji su radovi izloženi. Nakon otvorenja uslijedilo je fotografiranje radova, organizatora i uzvanika te međusobno čestitanje nagrađenih i pohvaljenih.

Fran u društvu Emila Roberta Tanaya

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!