FOTO Gospodarska škola širom otvorila svoja srca i vrata

Danas, 25. svibnja, bilo je lijepo i ugodno provesti popodnevno vrijeme u čakovečkoj Gospodarskoj školi. Tamo nas je široka i otvorena srca dočekalo njenih osamdesetak djelatnika i nešto više od stotinjak učenika u projektu Dan otvorenih vrata.

Strukovni nastavnici su bili uključeni u provođenje radionica, a oni koji nisu vodili radionice bili su zaduženi za vođenje učenika, gostiju po školi i davanju potrebitih informacija.

Prema riječima Renata Vinka, ravnatelja Gospodarske škole Čakovec, ovakvo približavanje javnosti provode već petu godinu. U tom sklopu provode se posebne radionice na kojim učenici pod vodstvom svojih učitelja demonstriraju ono što su tijekom godine naučili, ono što su naučili tijekom školovanja.

– Ono što je nama zadatak je da preko ovog oblika prezentacije svoje djelatnosti uključimo učenike završnih razreda osnovnih škola u naše radionice. Nije bitan sastav radionica već je bitno da ti osnovci dođu k nama i nije bitno da li su oni zainteresirani za pojedino zvanje, bitno je da oni probaju svoje sposobnosti i kreativnosti – ističe ravnatelj i dodaje kako nije isključeno da se neki od njih u nekom zvanju nađu i danas, sutra postanu njihovi učenici.

Tijekom popodneva školom je prošlo više stotina učenika prigradskih škola, njihovih učitelja, a došli su ovamo i neki roditelji te djece.

Oni su toga popodneva mogli vidjeti i čuti kako se postaje: poljoprivredni gospodarstvenik, cvjećar, agrotehničar, vozač motornog vozila, vrtlar, pismoslikar, krojač, obućar, frizer, kozmetičar, pediker, pomoćni krojač, pomoćni cvjećar. Uz svako ovo zvanje tiskan je i bio dostupan prigodan letak.

Uvodno se okupljenima u školskom holu obratio Renato Vinko, a potom je izveden dojmljiv program učenika škole s naglaskom na modne kreacije u sklopu čega je izvedena modna revija, a što je ovom korisnom danu dalu posebnu draž.

Gospodarska škola za danas pokazano zaslužuje duboki naklon.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije