PRVO i drugo mjesto za naše modelare

Finale državne razine Modelarske lige 2017./2018. održano je od 25. do 27. svibnja u Nacionalnom centru tehničke kulture u Kraljevici. Plasman na državno natjecanje izborilo je 44 učenika ili 22 županijska tima iz redovnih osnovnih škola iz svih Županijskih zajednica tehničke kulture i grada Zagreba, te 8 timova učenika iz škola za djecu s posebnim potrebama. Svi učenici su izrađivali isti zadatak Svjetiljka.



Zadaća za učenike redovnih osnovnih škola je bila prvo izraditi rad prema nacrtu, a zatim ga nadograditi prema svojoj ideji. Timovi učenika s posebnim potrebama trebali su što preciznije izraditi pozicije i prema nacrtu ih spojiti. Svi natjecatelji imali su na raspolaganje šest sati za pripremu i izradu rada i morali su poštivati mjere zaštite na radu.



Našu županiju su predstavljala dva tima i to Barbara Vinković i Luna Miličević obje osmi razred, s mentoricom Renatom Martinec iz Osnovne škole Sveti Juraj na Bregu. U natjecanju učenika s posebnim potrebama predstavljao nas je tim iz čakovečkog Centra za ogoj i obrazovanje koji su činili Nikola Bukovčak i Elvis Topčagić s mentorima Vedranom Vurušićem i Josipom Gečekom.



Najboljim timom u kategoriji redovnih osnovnih škola poglašen je naš tim Barbara Vinković i Luna Miličević, s mentoricom Renatom Martinec. Za nagradu su dobile poziv da sudjeluju na Ljetnoj školi tehničkih aktivnosti koja će se održati od 2. – 11. kolovoza u NCTK u Kraljevici.



Tim čakovečkog Centra za odgoj i obrazovanje osvojio je odlično drugo mjesto. Uz obavezni dio zadatka uspjeli su nadograditi svoju svjetiljku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije