I. OŠ ČAKOVEC Turističkim vlakićem na izvanučioničku nastavu

U sklopu realizacije godišnjeg plana nastavnih aktivnosti, učenici drugog razreda Prve OŠ Čakovec i Područnih škola Novo Selo Rok i Krištanovec održali su zajedničku izvanučioničku nastavu.

Za njenu realizaciju koristili su turistički vlakić kojim su obišli farmu krava u Belici, u Dekanovcu su obišli rodnu kuću Florijana Andrašeca, a u Podturnu su bili kod mlina te u radionici za izradu drvenih maski-čaplji.

Posebno je bilo u zanimljivo u Dekanovcu gdje su od strane domaćina dočekani kod spomenika Florijanu Andrašecu. Uslijedilo je fotografiranje, upoznavanje sa selom, kružna vožnja selom do rodne kuća Florijana Andrašeca, kuća u kojoj je živio i u kojoj su ga posjećivali dr. Vinko Žganec i Krsto Odak.

Vidjeli su kipove koje je izradio Florijan, posjetili su mjesnu Župnu crkvu Svih svetih te ‘dekanovsko gruobiče’. U Domu kulture Dekanovec su im bili domaćini učenici 2.b razreda i učiteljica Tatjana Pintarić.

Tu su gosti su saznali o životu i radu Florijana Andrašeca. Priređen im je mali program od strane domaćina- folklor, a gosti su izveli pjesme, recitacije i plesove.
Ispred zgrade Općine su općinski načelnik Ivan Hajdarović i djelatnici Općine za sve su organizirali malu okrjepu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije