FOTO Modna bajka Gospodarske škole Čakovec

Kao što smo već pisali potkraj minulog tjedna, Dan otvorenih vrata čakovečke Gospodarske škole odisao je posebnošću, srdačnošću i otvorenošću svih onih koji su bili dionici toga događaja.

Ipak, posebni bajkoviti događaj bio je u trenutku kada je na scenu stupio prikaz projekta Postani kreativan koje su u ovoj školskoj godini osmislile nastavnice Jadranka Prošev i Katica Korune.

– Njime smo željele potaknuti učeničke na kreativnost i promociju zanimanja krojač – rekle su nastavnice. Dodale su kako su “osmaši” međimurskih osnovnih škola pozvani lani u listopadu da prema vlastitom izboru i bilo kojom tehnikom izrade modne skice odjevnih predmeta.

– Pristiglo je 17 radova učenika osnovnih škola, a nakon što su izabrani najbolji, učenici koji se obrazuju za zanimanje krojač su sa svojim su uz našu pomoć sašile osam odjevnih predmeta.

Nazočnima su ih predstavili na modnoj reviji – istaknule su nastavnice.

Bio je to lijep i nezaboravni događaj za gledatelje, a posebno one koji su u tome sudjelovali, a posebno uzvišeni trenutak se dogodio kada su nastavnice s direktorom škole Renatom Vinkom heroinama revije, realizatorima kreacija i najmlađim modnim kreatorima dodijeli modne Oskare.

Prema skicama Matea i Tomislava Horvata iz OŠ Macinec izrađeni su muški kompleti koje su nosili učenici Gospodarske škole Leonardo Ignac i Filip Makšadi.

Barbara Vinković iz OŠ Sveti Juraj na Bregu izradila je idejnu skicu haljine koju je nosila učenica 1. KO razreda Gospodarske škole Evita Zorc.

Učenica OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica Leonarda Šarić poslala je skicu prema kojoj je nastala haljina koju je predstavila profesorica Patricija Topolnjak koja je i osmislila koreografiju modne revije.

Zanimljive skice za haljinu i komplete koje je nosila učenica Emina Baksa izradila je Elena Lukša iz OŠ Donja Dubrava.

Lana Furdi i David Lisjak iz OŠ Domašinec izradili su modne skice haljina čije su modele nosile učenice 2.KO razreda Lana Sever i Sanja Ignac.

Sara Šestan Merdanović, učenica OŠ Belica, izradila je modnu skicu za haljinu koju je predstavila Stjepana Telebuh.

I ostali učenici koji su sudjelovali u projektu zaslužili su Oskare, i to: Krunoslav Horvat iz OŠ Macinec, Simona Mikulan, Nika Golec, Karla Čmrlec i Lucija Golub iz OŠ Donja Dubrava, Jožek Blagus i Marsel Sanjković iz OŠ Domašinec te Melani Lisjak i Kristina Kolarić iz OŠ Belica.

Frizure za nositeljice modnih kreacija su osmislile učenice zanimanja frizer Karla Bobičanec i Ivana Oršuš sa svojom nastavnicom strukovnih predmeta Nives Kocijan, dok su se za šminku pobrinule Nikolina Makovec, nastavnica strukovnih predmeta zanimanja kozmetičar, i učenice Rocca Piljušić i Karla Makar.



Program modnog događanja vodila je učenica 2. CP razreda Anamaria Gložinić, a pjesmom su ga uveličale učenice 1. FK razreda Nensi Andrašec i Tena Herak.

Cjelokupnu Modnu bajku su uz učenike škole domaćina i njihove nastavnike pratili i njihovi gosti koji su došli na Dan otvorenih vrata.

Nastavnice Prošev i Korunek bile su kotač zamašnjak onima koji su prihvatili njihov izazov dajući im na taj način vjetar u leđa u neko njihovo modno sutra.

Uz čestitke svima, njima poseban naklon i poziv da ustraju na takvim i sličnim projektima jer modne piste Lijepe Naše traže krativnu mladost, a na njima je lijepa zadaća da ih u tom mnoštvo odaberu.

Radujemo se iduće školske godine Modnoj bajci 2!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije