Vijesti / Školski kutak
Školski kutak
OS T. GORIČANCA MALA SUBOTICA Jedan svijet - jedan cvijet

OS T. GORIČANCA MALA SUBOTICA Jedan svijet - jedan cvijet

Društvo „Naša djeca“ Čazma u sklopu 5. Cvjetnog korza u Čazmi i povodom Europske godine kulturne baštine organizirao je i proveo 3. likovni natječaj „Jedan svijet, jedan cvijet“ s temom „Šeširi kraljica Ljelja“ .

Ove godine cilj natječaja  je bio poučiti najmlađe o Kraljicama Ljeljama, narodom običaju koji je 1966. godine upisan kao hrvatska kulturna baština, a 2007. godine prepoznat kao nematerijalna svjetska baština i 2009. godine upisan je na UNESCO-ov popis nematerijalne svjetske baštine u Europi.

Na natječaj su pristigli likovni radovi djece iz dječjih vrtića i osnovnih škola s područja cijele Republike Hrvatske. Stručno povjerenstvo koje su činili Katarina Lončarević, umirovljena učteljica likovne kulture, Maja Franelić, odgojiteljica predškolskog odgoja, Vlatka Rešček, magistra primarnog obrazovanja i Franjo Matešin, akademski slikar, izabralo je najbolje dječje likovne radove.

Društvo Naša djeca nagradilo je tri najbolja rada u dvije kategorije i to dječjih vrtića i tri rada iz osnovnih škola te pohvalilo pet iz obje kategorije.

Među pohvaljenim radovima iz osnovnih škola je i rad Neve Novak, učenice 2.a razreda OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica. U radu ju je vodila njezina učiteljica Ljiljana Rinkovec.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!