Vijesti / Školski kutak
Školski kutak
USPJEH Jakoba Trupkovića i OŠ Gornji Mihaljevec na 31. Lovrakovim danima kulture

USPJEH Jakoba Trupkovića i OŠ Gornji Mihaljevec na 31. Lovrakovim danima kulture

Na ovogodišnji likovno-literarno-novinarski natječaj Lovrakovih dana kulture u Velikom Grđevcu pristigao je impozantan broj radova, a među njima je i rad Jakoba Trupkovića (8.r.) koji je trećeplasiran među ponajboljima.

OŠ Gornji Mihaljevec nagrađena je za najbolji odabir literarnih uradaka u cjelini!

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Jedna od najvećih vrijednosti ove manifestacije je poticanje dječjeg stvaralaštva.

Već 31 godinu za redom organizirana je kulturna manifestacija te okuplja najuglednije stručnjake literate, učitelje i profesore, učenike, ali i metodičare, poznate književnike i umjetnike.

Jakob Trupković osvojio je treće mjesto za svoj literarni uradak Međimurske reči.

Ostali odabrani literarni radovi tiskani u zborniku Darovi djetinjstva su radovi učenika: Lea Trupkovića (2.r.) i Tare Kos (7.r.).

Mentorica učenika je Lidija Novak Levatić, prof.

Valja naglasiti da je na 31. Lovrakove dane pristiglo mnoštvo radova, u brojkama to je: 108 ostvaraja nižih i 140 ostvaraja viših razreda, 26 novinarskih i 425 likovnih ostvaraja.

35 je ostvaraja pisano kajkavskim, 22 su rada napisana čakavskim, a ostali radovi su pisani štokavskim narječjem, a „dolaze“ iz različitih krajeva Republike Hrvatske.

Valja spomenuti i to da se manifestaciji odazvao župan Bjelovarsko-bilogorske županije Damir Bajs te Lidija Kralj, pomoćnica ministrice znanosti i obrazovanja.

Radovi zrače ljepotom i ushićenošću svijetom i djetinjstvom, a stihovima dotiču tradiciju, modernost i kulturne vrijednosti svakog pojedinog kraja iz kojeg dolaze.

Veliki Grđevac je tako postalo mjesto ujedinjenja svih narječja, ljepota krajobraza prikazanog riječju i slikom, ali i mjesto novih prijateljstava.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!