USPJEH Jakoba Trupkovića i OŠ Gornji Mihaljevec na 31. Lovrakovim danima kulture

Na ovogodišnji likovno-literarno-novinarski natječaj Lovrakovih dana kulture u Velikom Grđevcu pristigao je impozantan broj radova, a među njima je i rad Jakoba Trupkovića (8.r.) koji je trećeplasiran među ponajboljima.

OŠ Gornji Mihaljevec nagrađena je za najbolji odabir literarnih uradaka u cjelini!

Jedna od najvećih vrijednosti ove manifestacije je poticanje dječjeg stvaralaštva.

Već 31 godinu za redom organizirana je kulturna manifestacija te okuplja najuglednije stručnjake literate, učitelje i profesore, učenike, ali i metodičare, poznate književnike i umjetnike.

Jakob Trupković osvojio je treće mjesto za svoj literarni uradak Međimurske reči.

Ostali odabrani literarni radovi tiskani u zborniku Darovi djetinjstva su radovi učenika: Lea Trupkovića (2.r.) i Tare Kos (7.r.).

Mentorica učenika je Lidija Novak Levatić, prof.

Valja naglasiti da je na 31. Lovrakove dane pristiglo mnoštvo radova, u brojkama to je: 108 ostvaraja nižih i 140 ostvaraja viših razreda, 26 novinarskih i 425 likovnih ostvaraja.

35 je ostvaraja pisano kajkavskim, 22 su rada napisana čakavskim, a ostali radovi su pisani štokavskim narječjem, a “dolaze” iz različitih krajeva Republike Hrvatske.

Valja spomenuti i to da se manifestaciji odazvao župan Bjelovarsko-bilogorske županije Damir Bajs te Lidija Kralj, pomoćnica ministrice znanosti i obrazovanja.

Radovi zrače ljepotom i ushićenošću svijetom i djetinjstvom, a stihovima dotiču tradiciju, modernost i kulturne vrijednosti svakog pojedinog kraja iz kojeg dolaze.

Veliki Grđevac je tako postalo mjesto ujedinjenja svih narječja, ljepota krajobraza prikazanog riječju i slikom, ali i mjesto novih prijateljstava.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije