Vijesti / Školski kutak
Školski kutak
OŠ T. GORIČANCA MALA SUBOTICA na Lovrakovim danima kulture

OŠ T. GORIČANCA MALA SUBOTICA na Lovrakovim danima kulture

3217638 Fotogalerija

U tjednu koji je iza nas održani su 31. Lovrakovi dani kulture. U Velikom Grđevcu, piščevu rodnom mjestu čitavog su se tjedna odvijale manifestacije u znak sjećanja na Matu Lovraka, omiljenog dječjeg pisca.

U sklopu tih dana, OŠ Mate Lovraka iz Velikog Grđevca svake godine provodi natječaj za najbolje novinarske, literarne i likovne ostvaraje učenika osnovnih škola.Tema ovogodišnjeg natječaja bila je Blago moga zavičaja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ove je godine na natječaj pristiglo 248 literarnih, 26 novinarskih i 425 likovnih ostvaraja iz svih krajeva RH. Najbolji ostvaraji okupljeni su u zborniku Darovi djetinjstva – škrinjici u kojoj su pohranjeni najdublji dječji osjećaji vezani uz zavičaj.

Iz OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica nagrađen je literarni rad Neve Novak, učenice 2. a razreda. Njezin ostvaraj- Sobočki maškori  pisan je na kajkavskom narječju.

Osim toga, dva likovna rada našla su svoje mjesto na likovnoj izložbi. To su radovi Neve Novak, 2.a i Julije Juras,2.a.

Nagrada je Nevi uručena na središnjoj manifestaciji Lovrakovih dana kulture u četvrtak, 7. lipnja. Tog su dana stazama Lovrakovog djetinjstva koračale Neva i njezina učiteljica Ljiljana Rinkovec. Iz Velikog Grđevca ponijele su prekrasne uspomene kojih će se dugo sjećati.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!