Vijesti / Školski kutak
Školski kutak
MLADI INOVATORI Karlo Solomun i Luka Karloci osvojili zlato za 'Cug mašinu'

MLADI INOVATORI Karlo Solomun i Luka Karloci osvojili zlato za 'Cug mašinu'

Na nedavno održanoj izložbi inovacija INOVA-MLADI 2018. održanoj 5. svibnja na Fakultetu strojarstva i brodogradnje sudjelovali su nagrađeni učenici Osnovne škole Jože Horvata Kotoriba.

Oni su nagrađeni za najbolju inovaciju na natječaju „INOVA-budi bolji i pobijedi“. Pobijedili su u kategoriji osnovnih škola pod nazivom „Cug mašina“, u organizaciji udruge inovatora Međimurja INOMA Čakovec.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tako su se zlatom okitili učenici Karlo Solomun i Luka Karloci koji su zadivili svojim radom lokomotive koja je izrađena u rekordnom roku., uz roditeljsku pomoć i metorice Jelene Tuksar.

Ove godine u organizaciji Saveza inovatora Zagreba, Saveza hrvatskih inovatora, Fakulteta strojarstva i brodogradnje izložba je okupila čak 404 izlagača koji su predstavili 189 svojih inovacija iz osnovnih i srednjih škola, fakulteta i udruga.

Kao i svake godine na ovoj zagrebačkoj izložbi sudjelovali su gosti iz Hrvatske - Beli Manastir, Rijeka, Slunj, Popovača, Kotoriba i Čakovec, kao i gosti iz Sarajeva. Moramo naglasiti da su na ovogodišnjoj 18. izložbi izloženi izuzetno zanimljivi i atraktivni radovi osnovnih, srednjih škola i fakulteta.

- U ime organizatora i INOMA-e zahvaljujemo na razumijevanju ravnateljici Škole Snježani Matoš, mentorstvu Jelene Tuksar, a učenicima još mnogo pobjeda na izložbama, a naročito na njihovom putu u životu i što je najvažnije, uvijek neka nova inovacija - kaže Darko Dobošić, predjsednik INOMA-e.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!