SŠ PRELOG Dođite, postat će te gospon kuhar i gospon konobar

Srednja škola Prelog nudi programe iz područja ugostiteljstva, turizma, prehrane i ekonomije, a Terme Sveti Martin nude praksu i zaposljenje po završetku škole. Jedni i drugi ugostiteljskim radnicima žele vratiti poštovanje kako bi ponovno bili gospoda konobari i kuhari

Na otvorenim bazenima LifeClass Terme Sveti Martin, danas, 13. lipnja, je predstavljen upisni program za ugostiteljksa zvanja (zanimanja) u školskoj 2018./2019. godini Srednje škole Prelogte mogućnost zapošljavanja svršenih učenika učenika i stipendiranja na višim i visokim studijima u LifeClassu Terma Sveti Martin.

Na konferenciji za novinare govorili su Tomislav Gregur, ravnatelj Srednje škole Prelog i Jelena Berečić, voditeljica ljudskih resursa u LifeClasuu.

– U novoj školskoj godini planiramo i želimo upisati 32 učenika za zvanje kuhar, 10 za konobara, 10 slastičara, 6 pekara, 6 mesara i 24 turističko – hotelijerski komercijalist. Naša škola osposobljava ljude za tržište, a ne za burzu i s ponosom kažem kako su svi naši učenici koji su završili školu pronašli posao, naglasio je ravnatelj Gregur te nastavio:

– Roditeljima i učenicima nudimo višu razinu ugostiteljske osposobljenosti i stoga ih pozivan na upis, jer turizam je međimurska budućnost i siguran sam kako je najbolje zaposlen biti tu gdje si odrastao. Srednja škola Prelog vraća poštovanjem prema ugostiteljskim zvanjima i siguran sam kako će uskoro ili ponovno konobar(ic)e i kuhar(ic)e zvati gospodom.

S Međimurskom županijom ušli smo u EU projekt, odnosno sufinanciranje dogradnje naše škole i vjerujem kako će u naredne četiri godine sve bii završeno i naša škola će imati status Academica što je jedan od naših ciljeva, te samim time i izazov za roditelje i djecu, rekao je ravnatelj Tomislav Gregur, dodavši kako za upise nema bodovnog praga.

– Suradnju nas i preloške škole traje nekoliko godina, te ovog trenutka na praksi imamo 12 učenika, a tako će biti i naredne školske godine, kada za dva najbolja učenika dajemo stipendije, a jednako tako i za studiranje.

Učenicima nudimo karijeru i rad svih 365 dana u godini, što znači kako je minulo ‘sezoniranje’. Učeniku dajemo mentora i to se pokazalo jako dobrim i što je jako važno, želimo ovdje što više-najviše radne snage iz Međimurja, rekla je Jelena Berečić, dodavši kako u LifeClassu 90 posto zaposlenih čine Međimur(ke)ci.

Srednja škola Prelog i LifeClass Terme Sveti Martin od ovog trenutka su spremni za upis, praksu i zaposljenje u Prelogu, Čakovečka 1 i Life Clas Toplice Sveti Martin nudeći odlične uvjete.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije