Vijesti / Školski kutak
Školski kutak
III. OŠ ČAKOVEC obilježila svoj dan

III. OŠ ČAKOVEC obilježila svoj dan

dscn7526453015 Fotogalerija

Dan škole prigoda je da se pogleda unatrag, da se, prije nego što se zatvore školska vrata, prezentira i zaokruži u cjelinu sve što je obilježilo jednu školsku godinu, a iza III. OŠ Čakovec ostaje jedna iznimno uspješna godina.  

Motivirana stjecanjem novih spoznaja i modernizacijom načina rada neophodnom za školu 21. stoljeća, III. OŠ Čakovec uključila se i uspješno odradila nekoliko projekata eTwininga: Mascot exchange s partnerima iz Češke, Finske i Njemačke i DigitAll  seasons s partnerima iz Poljske, Njemačke i Austrije te se aktivno uključila u projekte Eco – friendly  Christmas i Eco – friendly Easter cards exschange. Na taj način škola je stekla pravo prijave, a nakon toga, europska joj je komisija i službeno dodijelila status eTwining škole.

Kako bi na što bolji način odgovorila na zahtjeve suvremenog obrazovanja i poučavanja, III. OŠ Čakovec od ove se školske godine odlučila prijaviti i u projekte Erasmus +. U školskoj godini 2018./19. radit će na projektu sa Španjolskom, Grčkom, Litvom i Slovačkom. Zemlja koordinator je Španjolska, a tema je dijelom vezana uz kulturnu baštinu budući da je 2018. godina proglašena godinom kulturne baštine.

U školskoj godini 2017./18. III. OŠ Čakovec bila je i domaćin projekta  Moje školsko dvorište. Projekt je pokrenulo Udruženje arhitekata Međimurja. Njegovi su ciljevi motivirati učenike za strukovna zanimanja te pokazati kako urediti i koristiti vanjski prostor škole. U projektu su sudjelovali učenici sedmih razreda. Tijekom ljetnih praznika u suradnji s učenicima i profesorima Graditeljske škole ulaz u našu  školsku zgradu dobit će novi izgled.

Tijekom ove školske godine, učenici škole dobili su i učionicu na otvorenom. U atriju (unutarnjem dvorištu) škole uređen je travnjak, postavljene su klupice i sjenica, a betonski rubnici zamijenjeni su drvenim oblogama. Prvi satovi na otvorenom održani su već početkom proljeća s prvim zrakama sunca.

U ovoj smo školskoj godini bili i uspješni domaćini Županijske smotre LiDraNo za osnovne škole, Međužupanijske smotre iz područja Građanskog odgoja i obrazovanja 'Projekt građanin', devetog nacionalnog natjecanja u znanju i kreativnosti 'Čitanjem do zvijezda“' i petog, jubilarnog susreta mladih međimurskih umjetnika 'Ruža međimurska' kojim su ove godine započeli Dani Međimurske županije.

Ova je školska godina za Treću i godina odličnih postignuća učenika i njihovih mentora. Prva mjesta u Županiji osvojili su na natjecanjima iz Geografije, Tehničke kulture, Kemije, Biologije, Matematike, Informatike, i Njemačkog jezika, uspješno su se predstavili na međužupanijskoj i državnoj Smotri 'Projekt građanin' te na županijskoj Smotri LiDraNo, a zapažen je nastup imao i školski zbor na ovogodišnjoj županijskoj Smotri zborova. Zabilježeni su i odlični sportski rezultati u rukometu, košarci, judu i krosu.

Jedna od važnih zadaća III. OŠ Čakovec je i razvijanje ekološke svijesti učenika, no školska godina 2017./18. doista je bila u znaku ekologije budući da je već početkom iste škola podnijela zahtjev  Zakladi za odgoj i obrazovanje za okoliš kako bi stekla status Ekoškole. Sredinom svibnja škola je primila certifikat, a stjecanje statusa Ekoškole proslavila je svečanim podizanjem zelene zastave  na samom početku obilježavanja Dana škole.

Suradnja i timski rad uvelike doprinose uspješnosti i kvaliteti rada u svakoj ustanovi, a naročito u školi. I rezultati koji su u školi ostvareni u ovoj školskoj godini velikim su dijelom rezultat suradnje svih djelatnika škole, roditelja te sponzora i vanjskih suradnika.

Stoga, ovom prigodom zahvaljuju i suradnicima Općini Donji Vidovec, tvrtkama Printex d.o.o,  Tehnix d.o.o.  i Ekohold d.o.o. Hvala također Gospodarskoj i Graditeljskoj školi Čakovec za višegodišnju suradnju te Srednjoj školi Čakovec koja je ove godine, uz izvrsnu suradnju, donirala i računala.

Dan škole je pogled unatrag, prikaz svega što je obilježilo školsku godinu koja završava. Događaja je u Trećoj doista bilo mnogo.  I svi su oni razlog za ponos i zadovoljstvo, ali istovremeno i obavezuju da u izazovima koje donosi sljedeća školska godina budu još jači, kreativniji, kvalitetniji i bolji. Zbog svojeg vlastitog zadovoljstva i zbog djece koja će sutra izrasti u mlade ljude u čijim je rukama budućnost.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita
Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!