ŠTRIGOVA

Matematičari u Državnom arhivu u Štrigovi

U Štrigovi se okupilo pedesetak učitelja i profesora matematike Međimurske županije

U utorak 12. lipnja u Državnom arhivu za Međimurje u Štrigovi održano je Županijsko stručno vijeće učitelja i profesora matematike Međimurske županije čije su voditeljice prof. savjetnice Tanja Debelec iz I. OŠ Čakovec i Tamara Srnec iz Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec. U Štrigovi se okupilo pedesetak učitelja i profesora matematike Međimurske županije.



U radu vijeća sudjelovao je prof. Jurica Cesar ravnatelj Državnog arhiva za Međimurje koji je održao predavanje na temu Arhivistika. Članovima vijeća približio je povijest i djelatnost arhiva. Članovi vijeća razgledali su arhiv i njenu građu te izložbu Čovjek i krš koja je postavljena u hodnicima arhiva.



U Crkvi sv. Jeronima voditelj Turističke zajednice Štrigova gospodin Mikec održao je predavanje i upoznao nas s poviješću mjesta Štrigova te Crkvom sv. Jeronima koja je građena između 1739. i 1752. godine. Crkva je spomenik nulte kategorije i u njoj se nalaze freske baroknog slikara Ivana Rangera.



Atmosfera tijekom skupa bila je ugodna, izuzetno radna i poticajna. O događanjima tijekom školske godine: projektima, planovima, te idejama za buduću suradnju osnovnih i srednjih škola govorila je prof. savjetnica Tamara Srnec. Zahvaljujemo se prof. Jurici Cesaru i  gospodinu Mikecu na srdačnom gostoprimstvu u Štrigovi. Vjerujemo da ćemo se u Štrigovu vratiti s nekim novim idejama za neke buduće matematičke projekte.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije