“Lajkam starije” i “Osmijeh u duginim bojama” OŠ Draškovec

Pjesmom “Nek svud ljubav sja” započela je zajednička proslava Valentinova OŠ Draškovec sa starijim mještanima Draškovca i okolnih sela te Klubom Duga iz Preloga. U realizaciju su se uključili Prijetelji sv. Roka i udruga Tratinčice iz Hemuševca.

Svakog gosta na ulazu Kulturno-vatrogasnog doma Draškovec dočekali su školski volonteri i uručili rukotvorinu koju su izadili. Podijeljeno je više od stotinjak srcolikih poklončića i brošura “Lajk za starije, za dane veselije!”. U prepunoj dvorani predstavljeni su projekti “Lajkam starije” i “Osmijeh u duginim bojama” za koje je škola dobila vrijedna priznanja i koji su uključivali realizaciju ovog susreta.

Gradonačelnik Grada Preloga Dragutin Glavina svojim dolaskom i prigodnim govorom uveličao je cjelovečernju svečanost, a ravnateljica škole Margit Mirić zahvalila na sjajnom odazivu i svima poželjela ugodne trenutke pune plesa, lijepih riječi i glazbe.

U kulturnom dijelu programa sudjelovali su učenici OŠ Draškovec uz pratnju svojih voditelja. Publiku su posebno razveselili mali folkloraši spletom međimurskih plesova i recitatori ljubavnih stihova.

Svečanosti su prisustvovali i gosti iz Preloga – Zbor umirovljenika grada Preloga i mali humanitarci drugog razreda OŠ Prelog sa svojom razrednicom Silvijom Kosec koji su stigli u pratnji umirovljenika iz Doma za starije osobe Mesmar iz Preloga. Tri pjesnikinje počastile su prisutne svojim kajkavskim stihovima: gđe Bermanec i Novak iz Preloga te gđa Kvakan iz Draškovca.

Zbor Prijatelja sv. Roka otpjevao je dvije pjesme i pokupio gromoglasan pljesak. Svi gosti dobili su ručno ušivane srcolike slike. Ugodno druženje nastavljeno je uz svirku draškovečkog banda, ples, slatke i slasne delicije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije