Međunarodno natjecanje iz prirodoslovlja i matematike

Međunarodno natjecanje iz prirodoslovlja i matematike

Gimnazija Franca Miklošiča iz Ljutomera bila je 6. ožujka 2013. domaćin Međunarodnog natjecanja iz prirodoslovlja i matematike na kojem su već tradicionalno sudjelovali i učenici Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec. U pratnji gospođe ravnateljice Tee Dragić Runjak te profesorica Sandre Breka-Ovčar i Tamare Srnec Gimnaziju su predstavljali Ivana Tarandek, Kristina Petković, Ines Horvat i Jurica Iveković-Pontoni (3. razred) te Luka Cigler, Bojan Spahija, Patrik Radas i Lara Mihić (4. razred).

U natjecanju su osim slovenskih i hrvatskih učenika sudjelovali i učenici iz austrijske (BORG Bad Radkersburg) te  mađarske gimnazije (Kölcsey Ferenc Gimnázium Zalaegerszeg). Svi su sudionici bili podijeljeni u 8 ekipa, a u svakoj se ekipi nalazio po jedan učenik 3. ili 4. razreda  iz Slovenije, Mađarske, Austrije, odnosno Hrvatske.

Budući da je za uspješno rješavanje svih ispita (biologija, matematika, kemija i fizika) bila nužna suradnja među članovima ekipe, ovo je natjecanje  omogućilo da se sudionici upoznaju  s načinom razmišljanja te vještinama svojih vršnjaka iz drugih zemalja.

Po završetku natjecanja nastavilo se ugodno druženje. Bile su organizirane sportske aktivnosti – odbojka i nogomet, nakon čega je uslijedilo objavljivanje rezultata. Prvo je mjesto pripalo ekipi u kojoj je bila učenica 3. f razreda Gimnazije Čakovec, Kristina Petković. Prirodoslovci koji su željni okušati svoje znanje moći će to učiniti početkom sljedeće godine kada je najvjerojatnije domaćin gimnazija iz Radkersburga. (Lara Mihić)

Najnovije