Priznanje Ivani Ružić i I. OŠ Čakovec na konferenciji MIPRO 2013.

Tradicionalno se i ovog svibnja u Opatiji održao 36. po redu najveći međunarodni stručno-znanstveni ICT skup u ovom dijelu Europe – MIPRO 2013. MIPRO je mjesto okupljanja gospodarstva, obrazovanja, znanosti i uprave, mjesto na kojem govori struka, najstariji i najveći nekomercijalni ICT skup u jugoistočnoj Europi. Skup redovito posjećuje preko 1000 sudionika iz više od četrdesetak zemalja.

Ovogodišnji MIPRO posebno je značajan za Međimurje s obzirom da je učiteljica informatike u I. osnovnoj školi Čakovec Ivana Ružić, dipl. informatičar, osvojila priznanje za najbolji stručni rad skupa. Po prvi puta se ovakvo prestižno priznanje MIPRA dodijelilo sudioniku iz osnovne škole.  Rad imena “Sigurnost i mobilnost za sve” prikazuje istoimeni program koji se provodi u školi od siječnja 2012. godine.

Ovaj međunarodni program potiče djecu i mlade na aktivno promatranje svijeta oko sebe, uočavanje problema u prometu i kretanju te aktivno djelovanje i rješavanje problema. Program je značajan po tome što uključuje uvođenje i primjenu nove ICT u obrazovni proces.

O globalnom značaju i kvaliteti programa govori i činjenica da su prije godinu dana učenici I. OŠ Čakovec Eva Šardi i Nikola Lakić sa učiteljicom Ružić predstavili svoje aktivnosti na Road safety conference 2012. u Parizu i osvojili drugo mjesto u svijetu, a i ove godine su ušli u uži krug među 20 najuspješnijih škola u svijetu.

Učenici Ena Jalšovec, Margareta Lesjak, Jana Škvorc i Hrvoje Novak su predstavili program na ovogodišnjoj državnoj smotri iz građanskog odgoja te pridobili veliku pažnju i pohvale komisije.

Ovom prigodom zahvale idu svima koji na bilo koji način sudjeluju u realizaciji programa: Savjetu za sigurnost na cestama u Međimurskoj županiji, djelatnicama PU Međimurske Ireni Branović i Alenki Hošnjak, dožupanu Matiji Posavcu, bivšem dogradonačelniku Grada Čakovca Zoranu Vidoviću te mnogim gospodarstvenicima koji su financijski podržali realizaciju raznovrsnih aktivnosti. Najveće pohvale zaslužuju učenici koji vrlo aktivno i marljivo sudjeluju u programu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije