Uskršnji sajam učenika Srednje škole Prelog

Korizmeno je vrijeme, a sve su nam bliži kratki uskršnji praznici. Iako je većina učenika već jednom nogom zakoračila prema praznicima, za učenike ugostiteljske grupe predmeta još uvijek nema odmora.

Oni su naime, odlučili ovaj Uskrs učiniti nezaboravnim. Zasukali su rukave te su prionuli poslu. Podijeli su zadatke pa su tako učenici pomoćnih zanimanja kuhara i slastičara zajedno sa svojom stručnom učiteljicom kuharstva Anicom Naranđom izrađivali raznobojna uskrsna jaja. Ukrašavali su ih slikama sa salveta i bojali ih raznim bojama.

  


Kuhari, slastičari i hotelijeri
u kuhinji su tijekom cijelog tjedna pekli raznovrsne kolačiće, a pomagao im je Krunoslav Tilošanec, stručni učitelj kuharstva. Sve se ovo pripremalo za uskršnji sajam koji se održao ove subote, 5.4.2014. na gradskoj tržnici u Prelogu.

  

Sve što su učenici tijekom cijelog tjedna izrađivali i pekli, u subotu su odlučili prodavati i razveseliti sugrađane. Uz svaki kupljeni kolačić ili uskršnje jaje, učenici su poklanjali prigodne porukice vezane uz Uskrs i Uskrsno vrijeme te su na taj način svim posjetiteljima štanda zaželjeli sretan Uskrs. (Marija Oto Sačer)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije