Vijesti / Školski kutak
Školski kutak
OŠ Hodošan najbolja na međužupanijskom natjecanju Crvenog križa

OŠ Hodošan najbolja na međužupanijskom natjecanju Crvenog križa

U subotu, 5. travnja u Osnovnoj školi Hodošan održano je 6. međužupanijsko natjecanje mladih Crvenoga križa za osnovne i srednje škole. Na natjecanju je sudjelovalo 19 ekipa iz osnovnih i srednjih škola Krapinsko - zagorske, Međimurske i Varaždinske županije.


Natjecanje je okupilo ukupno 300 sudionika. Ispitna povjerenstva činili su liječnici i medicinski tehničari i sestre uz uspješnu podršku djelatnika i volontera Gradskog društva Crvenoga križa te djelatnika i učenika OŠ Hodošan. Uvodni kulturno-umjetnički program dali su članovi zbora i neovisna kazališna družina matične škole te mali folklor Područne škole Sveti Juraj u Trnju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Natjecanje je otvorio načelnik Općine Donji Kraljevec Miljenko Horvat, a sav rad mladih humanitaraca pozitivno je ocijenio Branko Sušec, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Međimurske županije.


Prema podacima izvršnog organizatora i ravnatelja škole domaćina Ivana Barića među osnovnim školama, u konkurenciji podmlatka, najuspješnija je bila ekipa Osnovne škole Hodošan, druga je ekipa Osnovne škole Veliko Trgovišće, a treća je ekipa Osnovne škole Ivana Kikuljevića Sakcinskog iz Ivanca. Ekipu Osnovne škole Hodošan čine Glorija Srpak, Karmela Vadlja, Ana Sinković, Nina Dominić, Petra Tomašek i Karla Hajdinjak, a vodi profesorica biologije i kemije Monika Kanižaj.


Među srednjim školama, u kategoriji mladeži, prva je ekipa Srednje škole Ivanec, druga je ekipa Srednje škole Krapina,  a treće mjesto zauzela je ekipa Srednje škole Pregrada. Ekipa Ekonomske i trgovačke škole Čakovec zauzela je odlično četvrto mjesto.


Na dosadašnjih 6 međužupanijskih natjecanja ekipe iz Međimurja (uvijek po jedna podmlatka i jedna mladeži)  u konkurenciji ostalih stotinu ekipa iz ostale dvije županije ukupno su osvojile 11 medalja, od toga 4 prva mjesta, 5 drugih i jedno treće što govori o visokoj razini priprema i rada s mladima pod okriljem Gradskog društva Crvenoga križa Čakovec. Stoga su na svečanosti u Zelengaju pehare, medalje i Bilten natjecanja pobjednicima podijelili upravo ponosni djelatnici GDCK Čakovec i predsjednik Natjecateljskog povjerenstva Kristijan Valkaj.


Dvije pobjedničke ekipe, iz Osnovne škole Hodošan i Srednje škole Ivanec, bit će sudionice 18. državnog natjecanja u Novom Vinodolskom početkom mjeseca svibnja. Pripremu ekipe OŠ Hodošan za državno natjecanje vrijednom donacijom lutke za vježbe oživljavanja i skupog potrošnog  sanitetskog materijala omogućila je podružnica Euroherca  d.d. Čakovec. Poklon je vođi ekipe Gloriji Srpak uručio djelatnik podružnice Stanko Bogdan.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!