FOTO: U OŠ Hodošan održan deseti susret “Pisanica”

>> FOTO: U OŠ Hodošan održan deseti susret “Pisanica”

Osnovna škola Hodošan deseti je puta za redom organizirala Susret učenika, roditelja, djelatnika i prijatelja Škole pod nazivom Pisanica. Odazvao se rekordan broj vjernika koji su ispunili prostore matične škole.

Sada već 19. po redu Svetu misu u ovim prostorima vodioje župnik Darko Kelemenić. U osiguranju objekata sudjelovala je vatrogasna mladež DVD-a Hodošan i Palinovec. Svoj doprinos 9. Pisanici dali su članovi Crkvenog zbora pod ravnanjem Nenada Glavaka.

Tekstove su čitale učiteljice: predsjednica Školskog odbora Ljiljana Zelenić, članica ŠO Suzana Košak i vjeroučiteljica Valerija Štampar. Tijekom mise vjernici su imali prilike razgledati konačnu verziju školskog grba i zastave. Najljepši trenutak bio je kada je župnik nakon zahvale ravnatelju i djelatnicima dao riječ učenici Loreni Vargek. Ona je interpretirala pjesmu Magdalene Vlah Hranjec Vuzmeno jutro i tako sve nazočne na najljepši način uvela u dolazeći najveći kršćanski blagdan Uskrs.

Svima koji su omogućili prekrasan dan vjere, mira, dobre volje i sreće, pripadnicima školske i župne sredine te gostima zahvaljuje se ravnatelj Ivan Barić:

– Osnovna škola Hodošan u jakoj konkurenciji većih škola i škola u povlaštenim gradskim područjima bori se da održi svoj rejting uređene, organizirane i odgojno jake sredine. Stoga rukovodstvo Škole, učitelji, tehničko osoblje, roditelji i prijatelji i dalje rade najbolje što znaju da bi djeci obrazovanje bilo što zanimljivije i učinkovitije. Ipak, najjači znak ove Škole je svima vidljiv odličan odgoj učenika Osnovne škole Hodošan.

Također, ova Škola zahvaljujući dobrim vjeroučiteljicama i vjeroučiteljima i razumnom župniku nastavlja suradnju sa Župom Sveti Juraj u Trnju. Ova suradnja sa stotinama godina starom župom, održala se i održat će se bez obzira na mnoge pokušaje da se vjera zatre ili barem stiša. Pisanica je dio te suradnje.

Ona je jedan od najljepših događaja tijekom školske godine. Na školskom grbu dvije su stvari koje je vežu uz Župu Svetog Jurja u Trnju. Prvo je veliko trnje na krasnoj hrvatskoj i međimurskoj ruži vezano uz sveca i patrona Župe. A drugo je uočljiva godina, godina 1833., kada je na ovim prostorima župnik Stjepan Hauser organizirao školstvo. (Napomena: dvije godine kasnije, točnije 1835. godine, sagrađena i hodošanska kapela sv. Ivana Nepomuka.). Crkva je dakle, bila prva učiteljica i vjeroučiteljica precima današnjih učenika.

Nakon mise u športskoj dvorani otvoren je prepoznatljiv i veseo izložbeno-donacijski sajam uskrsnih pisanica, čestitki i vrijednih predmeta koji je bio ispražnjen u dosad najkraćem vremenu. Razmjenom uskrsnih poklona za OŠ Hodošan je ostvaren iznos od 11.758,00 kuna. Kupovanjem ukrasnih jaja, kolača, tjestenine, igračaka, magnetića, cvijeća i mnogih drugih iznenađenja iz godine u godinu poboljšavaju se higijenski i materijalni uvjeti za boravak učenika u matičnoj školi u Hodošanu te područnim odjelima Sveti Juraj u Trnju i Palinovec.

O konkretnoj namjeni sredstava što je propisano godišnjim planom nabave Školskog odbora raspravljat će Vijeće roditelja. Školi su se pridružili stalni prijatelji iz Dječjeg vrtića Hodošan. Na njihovom mjestu donirano je dodatnih 675,00 kuna koje će uložiti za nabavu tehnike ili igračaka.

– Danas po deseti puta zahvaljujem svima koji su osmislili ovaj dan, svima koji su odradili radionice, uredili prostor za misno slavlje i izložbe naših razrednih kolektiva te na kraju pomogli da izložbeni sajam poluči divljenje, zadovoljstvo i materijalnu dobit – zaključuje na kraju ponosni ravnatelj Barić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije