Četiri nagrade za mlade međimurske tehničare

Na proteklo 57. državno natjecanje mladih tehničara i 3. smotru mladih poduzetnika koje je održano u Primoštenu od 8. do 10. travnja na 13 područja natjecanja bilo je pozvano 16 učenika iz Međimurske županije. Četvero je naših učenika na kraju natjecanja pozvano na pobjedničko postolje.

Prošlogodišnji pobjednik Smotre mladih poduzetnika Tomislav Belović, 8. razred iz II. OŠ Čakovec, radom “Konstruktorska kutija” ove je godine osvojio drugo mjesto. Rad na zadanu temu “igračka” izradio je u Modelarskoj sekciji Aerokluba Čakovec uz pomoć mentora Leonarda Belovića i mentora u školi Gordana Bartolića.

Treća mjesta su osvojili: Bruno Horvat, 7. razred iz OŠ Ivan Goran Kovačić, Sveti Juraj na Bregu iz Strojarskih konstrukcija, mentorica Renata Martinec, David Grabant, 8. razreda iz OŠ Prelog u Robotici, mentor Milan Zvonar te Veronika Škvorc, 7. razred iz OŠ Štrigova u Orijentaciji i komunikaciji, mentorica Jelena Tuksar. Uz Veroniku na natjecanje je pozvan i Leon Vlašić, 7. razreda iz iste škole, koji je osvojio sedmo mjesto. U pripremama im je opremom pomogao Radioklub Međimurje i član Kluba Vladimir Vinko.

Kao naša najmlađa natjecateljica Barbara Vinković, 5. razreda iz OŠ Ivan Goran Kovačić, Sveti Juraj na Bregu iz područja Maketarstvo i modelarstvo, osvojila je 8. mjesto, mentorica Renata Martinec. Iz iste škole i istu mentorici Rebeka Telebar, 6. razred u području Graditeljstvo zauzela je 5. mjesto. Katarina Šafarić, 7. razred u području Fotografija dijeli 6. – 7. mjesto, a Stela Radek, 7. razred 15. mjesto. Učenice su članice školske foto grupe koju vodi mentorica Vera Moharić.



Četvrtim mjestom u području Modelarstvo uporabnih tehničkih tvorevina može se podičiti Alen Jakupak Strbad, 7. razred te šestim Goran Marđetko. 8. razred u području Elektrotehnika, obojica iz OŠ Draškovec, mentorica Katica Ovčarić Mikulaj. U smislu kvalitete opreme u najzahtjevnijem području Robotsko spašavanje žrtve, šesti je bio Luka Jalšovec, 8. razred iz II. OŠ Čakovec, mentor Gordan Bartolić. Ema Višnjić iz OŠ Hodošan u području Obrada materijala osvojila je 7. mjesto, mentor Kristijan Ovčarić.

U području Elektronika između 22 učenika osmih razreda Petar Kostanjević iz OŠ Podturen, mentorica Ružica Murk zauzeo je 10. mjesto, a Mateo Murković iz OŠ Mursko Središće, mentor Sanjin Tomšić 14. mjesto. U području Automatika Domagoj Toplek, 8. razred iz I. OŠ Čakovec, mentor Branko Vujnović podijelio je 19. – 21. mjesto. U radu ocjenjivačkog povjerenstva područja Robotika sudjelovao je Enes Bektešević, učitelj tehničke kulture iz OŠ Tomaša Goričanca, Mala Subotica.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije