Donji Mihaljevec: Djeca iz škole i vrtića vježbala s vatrogascima

>> Donji Mihaljevec: Djeca iz škole i vrtića vježbala s vatrogascima

Učenici drugog i trećeg razreda PŠ Donji Mihaljevec sa svojim učiteljicama 20. svibnja posjetili su tamošnje vatrogasce kako bi se upoznali s njihovim radom, opremomom i voznim prakom koji posjeduju.

Klincima su domaćini bili Dejan Kočiš, Robert Karloci, Marko Habuš i Tihomir Igrec. Pokazali su im spremište, staru ručnu špricu, sistem uzbunjivanja te im organizirali vježbu gašenja sa aparatima za početno gašenje požara. Nakon vježbe učiteljice i ravnatelj OŠ Sveta Marija Damir Bendelja počastili su vatrogasce koji su im u znak zahvalnosti na susretljivosti i posjeti darovali CD sa svim fotografijama koje su nastele toga dana.

Djeca nisu krila oduševljenje vježbom što i ne čudi jer u tim razredima preko 90% djece su mali vatrogasci koji se natječu u kategorijama pomladka. Istog dana vatrogaci su posjetili i mališane u dječjem vrtiću “Kockavica” u Svetoj Mariji kojima su pokazali vozilo sa opremom i organizirali im vježbu sa brentačama koja je kod njih izazvala val oduševljenja i malo natjecateljskog duha.

Tom je prilikom prikazana kompletna vježba i način gašenja sa pjenom, a djeca su vatrogascima zahvalili prigodnim crtežima te su se rastali u veselom tonu. – Zahvaljujemo na susretljivošću učiteljicama, tetama u vrtiću i ravnatelju Bendelji s kojim smo ostvarili prvi kontakt što su naš prijedlog prihvatili objeručke – poručili su vatrogasci.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije