Ftiči odlični drugi na Državnom prvenstvu!

Vukovarsko-srijemska županija, točnije grad Vinkovci, bila je domaćin Državnog prvenstva školskih sportskih društava za 5. i 6. razrede. Boje naše škole predstavljali su dječaci u futsalu (malom nogometu), i to vrlo uspješno. Završnicu su izborile četiri najbolje škole: Katolička osnovna škola Požega (ŠŠD Emanuel), Osnovna škola Smiljevac, Zadar (ŠŠD Smiljevac), Osnovna škola Sveta Nedelja (ŠŠD Žabac) te Osnovna škola Tomaša Goričanca Mala Subotica (ŠŠD Ftiči).

Ždrijebom je odlučeno da naša ekipa u polufinalu snage odmjeri protiv ekipe iz Požege, koju smo pobijedili 2-0, s dva gola Dine Jančeca. U drugom je polufinalu ŠŠD Žabac identičnim rezultatom porazio ekipu iz Zadra i izborio finale. Od poraza u polufinalu Zadrani se nisu uspjeli oporaviti te su u susretu za 3. mjesto morali priznati premoć Požežana. Završilo je 2-6. Finalni susret bio je dvoboj dviju najboljih hrvatskih momčadi u šk. g. 2014./2015. Bio je to poprilično izjednačen susret s malo prilika s obje strane. No ipak, našim igračima pada koncentracija pred kraj susret te “Žapci” uspijevaju s dva pogotka riješiti susret u svoju korist i postati prvacima.

Našim igračima ostaje žal za prilikom koja nam je bila nadohvat ruke, no i na ovakav rezultat i plasman imaju pravo biti ponosni. Pod vodstvom Tomislava Podgorelca nastupili su: Fran Kocijan, Dino Jančec, Matija Mendelski, Fran Slaviček, Martin Toplek, Marko Žulić, Petar Vlašić, Ivan Dominić i Dani Kolarić (nedostajali su Noa Vugrinec i Neven Cirkvenčić).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije