SŠP: Tri za redom…

Što povezuje kasicu prasicu s tulumom i njemačkim jezikom?

…apsolutno ništa (valjda!?) osim što te pojmove povezuju projekti nedavno održani u Srednjoj školi Prelog.

Tulumarenje u knjižnici

Održali smo susret tulumaša koji vole čitati i družiti se uz knjigu. Naravno, govorimo o ovogodišnjem Tulumu s(l)ova. Učenici 1.G, 1.EK i 4.G razreda za početak su se dobro upoznali pa je mogao započeti glavni dio večeri – čitanje pod lampicom. Pročitani su ulomci iz omiljenih romana ili pjesme iz najdražih zbirki pjesama.

Nastavili smo s gledanjem filma, a i imali smo dogovoren “sudar” , zapravo virtualni susret s gimnazijalcima iz Varaždina (I. gimnazija). Uspjeli smo razmijeniti po nama vrlo uspješne amaterske glazbene pokušaje i dobro se nasmijati.

Kako riješiti stambeno pitanje do dvadesete?

Pa, evo, nema puno filozofije. Na to su nas htjeli podsjetiti naši učenici ekonomisti koji su povodom Dana štednje uspjeli sakupiti više od stotinu kasica različitih oblika – životinja, automobila, lokomotiva, kućica, popularnih starki, čizama, čudovišta, zmajeva, kazeta…

Tom su nam prilikom posebno dragi gosti bili predškolci iz skupine Medeki iz Dječjeg vrtića “Fijolica”.

SŠP-u Europska oznaka kvalitete

Učenici prošlogodišnjeg 3.KU razreda i 3.EK razreda (današnji 4.EK) naše škole sudjelovali su tijekom školske godine 2014./2015. u međunarodnom etwinning projektu Idiomatik, gdje su proučavali idiomatske izraze na njemačkome jeziku te ih uspoređivali s hrvatskima.

“Izrađivali smo videouratke, plakate o sebi i svojoj školi, plakate o Prelogu, izrađivali i slali čestitke za Božić, Novu godinu i Uskrs, dobili smo poklone iz Poljske i Grčke, izrađivali kartice s idiomatskim izrazima, koristili se različitim ICT alatima (padlet, twinspace) kako bi komunicirali s ostalim učenicima koji su sudjelovali u projektu. Iskustvo je bilo sjajno!” otkrili su nam Sara Lovrek, Maria Moharić, Monika Novak, David Granatir i Patricija Zadravec iz 4.EK razreda.

Za svoj trud učenicima i profesorici Tanji Baksa dodijeljene su nacionalne oznake kvalitete, a među njima i Europska oznaka kvalitete, čime se jako ponosimo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije