Skupština Učeničke zadruge User

>> Skupština Učeničke zadruge User

U svrhu biranja novih članova uprave Učeničke zadruge USER iz redova učenika i okupljanja novih zadrugara, u prostorima knjižnice Tehničke škole Čakovec 5. studenoga 2015. održana je skupština Zadruge.

Skupštini se odazvalo 40-ak učenika, starih i novih članova Zadruge svih godišta u četverogodišnjim zanimanjima Škole, te su im ukratko predstavljeni uloga i ciljevi rada Zadruge. U godinu dana postojanja, Zadruga je ostvarila nekoliko aktivnosti kojima je dokazala svoje postojanje i potrebu održivosti rada u području izvannastavnih aktivnosti učenika, što posebice dolazi do izražaja u kurikulskoj reformi obrazovanja.

Na skupštini je upućen poziv učenicima, članovima Zadruge da se uključe u projekt Green Car Sharing te da se prijave za odlazak na Interliber u Zagreb. Najvažnije aktivnosti Zadruge u budućem razdoblju bit će sudjelovanje u aktivnostima Božićnog sajma i na Smotri učeničkih zadruga Međimurske županije, realizacija projekta Solarni punjač baterija mobitela, oživljavanje rada sekcija Zadruge, omasovljenje članstva te brendiranje imena Zadruge unutar i izvan Škole putem kvalitetnih i sadržajnih projekata.

Učenička zadruga i ove će godine aktivno sudjelovati u projektima i izvannastavnim aktivnostima učenika u našoj Školi, sukladno Školskom kurikulu.

Rad u Zadruzi učenicima omogućuje razvijanje sposobnosti i vještina koje ne mogu iskazati u redovnom nastavnom programu. Demokratskim odlučivanjem odabrani su novi članovi zadružne uprave – Ružica Marković, 2. TG, i Karlo Zadravec, 3. TG, iz redova učenika, a imenovani su i voditelji svake od četiriju sekcija Zadruge.

U sekciji strojarstva senior voditelj je Jasminka Jelačić, dipl. ing., a junior voditelj Luka Blažon, 1. ST. U sekciji računalstva senior voditelj je mr. sc. Kristinka Blažeka, a junior voditelj Dino Vabec, 3. RT.

U sekciji elektrotehnike senior voditelj je Jasenka Pleh, ing., a junior voditelj Gregor Janžek, 4. ET4.

U sekciji multimedije senior voditelj je Sandra Vidović, a junior voditelj Erik Birač, 4. ET2.

Učenička zadruga USER članica je Hrvatske udruge učeničkih zadruga i sudjeluje u svim aktivnostima zadrugara Hrvatske na stručnim skupovima, smotrama, projektima… Nema međusobnih natjecanja, natječemo se prvenstveno sami sa sobom. Pratimo svoj napredak uspoređujući vlastite rezultate, analiziramo svoje pogreške kako bismo mogli promijeniti ponašanje koje ne dovodi do željenih rezultata.

Radom u Zadruzi posebno se razvijaju i njeguju radne navike, radne vrijednosti i kreativnost te stječu znanje i svijest o načinima i potrebi očuvanja prirode, kao i njegovanje kulturne baštine.

Upoznaju se nove tehnike kreativnog izražavanja te stvaraju preduvjeti za prijenos i praktičnu primjenu znanja u životu i lokalnoj sredini. (Zlatko Leček, dipl. ing.)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije