Vijesti / Školski kutak
Školski kutak
OŠ Hodošan: Dan kad učenici cvrkuću glasnije

OŠ Hodošan: Dan kad učenici cvrkuću glasnije

151204prvicvrkut201558806934 Fotogalerija

U pjevanju pobijedile Lana Blagus i Ema Višnjić

Drugo službeno natjecanje u pjevanju u OŠ Hodošan pokazalo je znatan napredak u organizaciji, izvođenju i promoviranju ove dugo očekivane manifestacije.  Projekt Prvi cvrkut koji provodi učiteljica glazbene kulture Andrea Feher  brojnošću zainteresiranih i kasnije nastupajućih pjevača polučio je apsolutno pozitivnu reakciju cijelog školskog područja OŠ Hodošan.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Voditelji priredbe na kojoj je nastupilo 16 natjecatelja bili su jedinstvena Sara Jesenović i prijatelji Leonard Kovač i Matija Borović. Pripremila ih je učiteljica Željka Podgorelec.

U kategoriji razredne nastave prvo mjesto osvojila je Lana Blagus iz Hodošana,drugo mjesto Matija Kramar iz Donjeg Pustakovca, a treće Sara Kolonić iz Svetog Juraj u Trnju. U kategoriji predmetne nastave prvo mjesto je osvojila Ema Višnjić iz Svetog Jurja u Trnju, drugo Nikolina Bihar iz Hodošana i treće Nino Blagus iz Hodošana. Svi pjevači bili su nagrađeni slatkim nagradama, a pobjednici notnom statuom čiji je idejni konstrukor učitelj predmeta Tehnička kultura Kristijan Ovčarić, metalni dio izradila je i donirala tvrka Dohomont iz Goričana, nosače domar Tomislav Sabol, a natpise je izradila učiteljica Andrea. Nagrade su uručili ravnatelj Ivan Barić i voditeljica projekta Andrea Feher. Domar Tomislav radio je i na priporemi dvorane i upravljao razglasom.

Za vrijeme vijećanja žirija, kao gosti iskazali su se Valentino Mirić - truba, Jan Strahija – bubnjevi i William Pankas - trombon; zatim samostalne izvođačice Danijela Višnjić na klaviru i pjevačice Melani Jurčec, Viktorija Horvat, Tamara Barić i na kraju pjevačice Ema Višnjić (također na klaviru)i Korina Kanižaj. Luka Zrna iskazao se u plesnoj točki. Žiri u sastavu:  voditeljica projekta Andrea Feher,  učitelji Mirjana Štrok, Kristijan Ovčarić, Suzana Košak i Ljiljana Zelenić odlučio je o pobjednicima, ali zbog pravila nije mogao nagraditi i puno više izvođača.

Izostala je nagrada za najzabavniji nastup Siniše Sakača iz Svetog Jurja u Trnju, koreografiju uz pjevanje Davida Sabola iz Palinovca, uvjerljivu repliku slavne Tanči učenice Nike Bunc, ali oni će to nadoknaditi - pred mladim pječima još je puno nastupa i dokazivanja. Na pripremi dvorane i razglasu je radio domar Tomislav Sabol. Prvi cvrkut ide dalje, uz dodatke poput nastupa uz samostalnu pratnju, nove vrste nagrada i nastupa posebnih gostiju.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!