Vijesti / Školski kutak
Školski kutak
OŠ Hodošan: Dan kad učenici cvrkuću glasnije

OŠ Hodošan: Dan kad učenici cvrkuću glasnije

151204prvicvrkut201558806934 Fotogalerija

U pjevanju pobijedile Lana Blagus i Ema Višnjić

Drugo službeno natjecanje u pjevanju u OŠ Hodošan pokazalo je znatan napredak u organizaciji, izvođenju i promoviranju ove dugo očekivane manifestacije.  Projekt Prvi cvrkut koji provodi učiteljica glazbene kulture Andrea Feher  brojnošću zainteresiranih i kasnije nastupajućih pjevača polučio je apsolutno pozitivnu reakciju cijelog školskog područja OŠ Hodošan.

Voditelji priredbe na kojoj je nastupilo 16 natjecatelja bili su jedinstvena Sara Jesenović i prijatelji Leonard Kovač i Matija Borović. Pripremila ih je učiteljica Željka Podgorelec.

U kategoriji razredne nastave prvo mjesto osvojila je Lana Blagus iz Hodošana,drugo mjesto Matija Kramar iz Donjeg Pustakovca, a treće Sara Kolonić iz Svetog Juraj u Trnju. U kategoriji predmetne nastave prvo mjesto je osvojila Ema Višnjić iz Svetog Jurja u Trnju, drugo Nikolina Bihar iz Hodošana i treće Nino Blagus iz Hodošana. Svi pjevači bili su nagrađeni slatkim nagradama, a pobjednici notnom statuom čiji je idejni konstrukor učitelj predmeta Tehnička kultura Kristijan Ovčarić, metalni dio izradila je i donirala tvrka Dohomont iz Goričana, nosače domar Tomislav Sabol, a natpise je izradila učiteljica Andrea. Nagrade su uručili ravnatelj Ivan Barić i voditeljica projekta Andrea Feher. Domar Tomislav radio je i na priporemi dvorane i upravljao razglasom.

Za vrijeme vijećanja žirija, kao gosti iskazali su se Valentino Mirić - truba, Jan Strahija – bubnjevi i William Pankas - trombon; zatim samostalne izvođačice Danijela Višnjić na klaviru i pjevačice Melani Jurčec, Viktorija Horvat, Tamara Barić i na kraju pjevačice Ema Višnjić (također na klaviru)i Korina Kanižaj. Luka Zrna iskazao se u plesnoj točki. Žiri u sastavu:  voditeljica projekta Andrea Feher,  učitelji Mirjana Štrok, Kristijan Ovčarić, Suzana Košak i Ljiljana Zelenić odlučio je o pobjednicima, ali zbog pravila nije mogao nagraditi i puno više izvođača.

Izostala je nagrada za najzabavniji nastup Siniše Sakača iz Svetog Jurja u Trnju, koreografiju uz pjevanje Davida Sabola iz Palinovca, uvjerljivu repliku slavne Tanči učenice Nike Bunc, ali oni će to nadoknaditi - pred mladim pječima još je puno nastupa i dokazivanja. Na pripremi dvorane i razglasu je radio domar Tomislav Sabol. Prvi cvrkut ide dalje, uz dodatke poput nastupa uz samostalnu pratnju, nove vrste nagrada i nastupa posebnih gostiju.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!