Vijesti / Školski kutak
Školski kutak
Sveti Nikola darivao djecu Palinovca i Donjeg Pustakovca

Sveti Nikola darivao djecu Palinovca i Donjeg Pustakovca

151206svnikolapsp26418803 Fotogalerija

Tradicionalan set priredbi kojima se od blagdana sv. Nikole do Nove godine okupljaju i daruju djeca školskog područja OŠ Hodošan započeo je javnim priredbama u domovima kulture u Palinovcu i Donjem Pustakovcu.

Dom kulture u Palinovcu bio je ispunjen članovima obitelji i prijateljima učenika Područne škole Palinovec. Kako to priliči, kočija je dovezla drage goste, godinama poznate i vrijedne sv. Nikolu i Krampusa. Priredbu su pripremile razrednice Ljiljana Zelenić i Sanja Rašan, a oko razglasa brinuo je učitelj Denis Kirić. Vijeće MO Palinovca predvođeno Vladimirom Sabolom pripremilo je slatke darove za sve učenike i za svu malu i veliku djecu koja su nazočila priredbi. Članice udruge žena Palinovec već prije priredbe ispekle su langoše, skuhale vino i čaj tako da je cijeli događaj prošao okupan mirisima iz tople kuhinje.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

 U ime lijepih starih običaja sveti Nikola morao je posjetiti i djecu okupljenu u Domu kulture Donji Pustakovec. Prije podjele darova Nikoli su prigodan program priredili učenici PŠ Sveti Juraj u Trnju pod vodstvom učiteljica Suzane Košak i Liljane Kralj. Za darivanje učenika i sve ostale djece pobrinulo se Vijeće MO Donji Pustakovec predvođeno Igorom Ivkovićem, a čaj i vino ponudile su članice Udruge žena D. Pustakovec. Moderni Sveti Nikola sebe je darivao s nekoliko selfija.

Ove dvije priredbe bile su uvod u set događaja posvećenih sv. Nikoli, Djedu Božićnjaku i Djedu Mrazu. Slijede priredbe u Donjem Hrašćanu, Svetom Jurju u Trnju, Područnom odjelu Dječjeg vrtića „Ftiček“ u Hodošanu i priredbom na otvorenom u Hodošanu, a svi događaji završavaju veliko božićno-novogodišnjim slavljem u Matičnoj školi Hodošan. Učenici OŠ Hodošan ne dvoje da su svi koji ih daruju, bez obzira na ime koje im dodjeljuju stariji, jednako važni i dragi jer čine dolazeće blagdane ljepšima. 

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!