Osam programa za pet naselja

Sveti Nikola, Djed Božićnjak i Djed Mraz na istom poslanju darivanja

Tradicionalnim setom priredbi kojima se od blagdana sv. Nikole do Nove godine okupljaju brojni mještani i na kojima se daruju djeca školskog područja OŠ Hodošan započeo je javnim priredbama u domovima kulture u tri naselja. Učenici OŠ Hodošan nakon svega ne dvoje da su svi koji ih daruju, bez obzira na ime koje im dodjeljuju stariji jednako važni. Vole i svetog Nikolu i Djeda Božićnjaka i Djeda Mraza “jer su dragi i čine blagdane ljepšima!”

Dom kulture u Palinovcu bio je ispunjen članovima obitelji i prijateljima učenika PŠ Palinovec. Učenici su izveli priredbu koju su pripremile razrednice Ljiljana Zelenić i Sanja Rašan. Članice Udruge žena Palinovec već prije priredbe ispekle su langoše, skuhale vino i čaj tako da je cijeli događaj prošao okupan mirisima iz tople kuhinje. Sredstva za darove i druženje dala je Općina D. Kraljevec i Vijeće MO Palinovec.

U ime lijepih starih običaja sveti Nikola morao je posjetiti i djecu okupljenu u Domu kulture Donji Pustakovec. Prije podjele darova sv. Nikoli su prigodan program priredili učenici PŠ Sveti Juraj u Trnju pod vodstvom učiteljica Suzane Košak i Liljane Kralj. Za darivanje se pobrinulo Vijeće MO Donji Pustakovec, a čaj i vino ponudile su članice Udruge žena D. Pustakovec.

Na priredbi za svetog Nikolu u Donjem Hrašćanu nastupala su djeca iz vrtića te učenici 1.- 3. razreda. Maleni iz 3.h razreda predvođeni razrednicom Emilijom Kolac ovom priredbom započeli su ostvarenje svog mini-projekta “Prijateljstvo – prava stvar”. Zabavnim i smiješnim programom učinili su dobro djelo za velike i malene. Svi maleni dobili su poklone od svetog Nikole. Lijepu manifestaciju osigurale su članice Udruge žena ”Hrašenčice”.

Uz svirku uživo slijedila je priredba na otvorenom u Hodošanu na kojoj je djecu darivao Djed Mraz. U programu su nastupili učenici iz Hodošana, posebno 3.h razred predvođen razrednicom Emilijom Kolac. Sve ostalo organizirala je Udruga žena Štikla Hodošan.

Potom je održana priredba u Domu kulture Sveti Juraj u Trnju. Za sve se pobrinula ekipa vrijednih članova MO Sveti Juraj u Trnju. Djecu je ovdje darivao Djed Božićnjak, aProgram je dala ista ekipa koja je sudjelovala na prvoj priredbi u Donjem Pustakovcu.

Dramska družina OŠ Hodošan predvođena učiteljicom Ksenijom Vugrinec Krumpić za završnu božićno-novogodišnju priredbu pripremila je dva dramska uprizorenja. Kako je prijedlog programa bio vremenski preobilan družina je na posebnoj internoj priredbi izvela jednu predstavu koju je napisala članica Viktoria Čurila. Učenike je slatkim poklonima darovao Djed Mraz.

Svi događaji završili su velikim božićno-novogodišnjim slavljem u Matičnoj školi Hodošan. Priredbu koju su pripremile voditeljice i voditelji grupa slobodnih aktivnosti bila je uspješna mješavina klasičnih uprizorenja dolaska Božića, zatim plesnih i pjevanih točaka, odlične adaptacije “Pepeljuge”, nastupa malog i velikog zbora i prvog javnog predstavljanja 1.h razreda.

Ravnatelj Ivan Barić zahvalio je roditeljima, učiteljima – suradnicima i učenicima na odličnoj suradnji i navijestio važne događaje koji će uslijediti dolaskom nove 2016. godine. Uza sve navedeno, još jednom, samostalnom i velikom priredbom polaznici Područnog odjela Dječjeg vrtića “Ftiček” u školi Hodošan također je navijestio vjerske blagdane i skore zimske radosti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije