Vijesti / Školski kutak
Školski kutak
Putovanje na more

Putovanje na more

160226mediteran06154399 Fotogalerija

Novo iznenađenje naše učiteljice prirode Kristine Vrabec opet nas je jako oduševilo. U petak, 6. sat, okupili smo se zajedno učenici 6.a i 6.b razreda kao u dobra stara vremena. Pošto smo završili gradivo vezano za more, tj. životne uvjete u moru i živa bića kojima je more stanište, učiteljica Kristina je pripremila mediteranski dan za nas.

Probali smo različite specijalitete kao npr. marmeladu od mandarina, sok od naranče i limuna (koji su stigli iz Vela Luke, naravno bez prskanja pesticidima), nar (šipak), pravo domaće maslinovo ulje. Naučili smo kako se ulje proizvodi  i što je to hladno prešanje.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

To su bili samo neki dijelovi iznenađenja. Imali smo i gošću - našu kuharicu Gordanu. Ona je prije rada u našoj školi nekoliko godina radila u ribljem restoranu. Pokazala je kako se riba čisti, ali i kako se priprema za pečenje i jelo. Nismo uspjeli nabaviti neočišćenu morsku ribu, već šarana, ali riba je riba! Naučili smo kako ribu očistiti i pripremiti za jelo, a usput smo naučili i vidjeli organe ribe kao i čemu služe, poput plivaćeg mjehura. Naučili smo i kako na tržnici prepoznati svježu ribu, naučili kako to ribe dišu škrgama.

Poslastica je stigla na kraju; pekli smo fritule koje su bile odlične. Čak su se u tome okušali i neki prijatelji iz razreda i moram ih pohvaliti, bili su izvrsni. Sat smo završili pjevajući i plešući poznate  dalmatinske pjesme. Tako smo na jako zabavan i poučan način ponovili gradivo, a kako uskoro krećemo na živa bića kopnenih voda šaran nam je došao kao priprema za novo gradivo.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!