U Hodošanu osnovnoškolci upriličili uvod u Veliki tjedan

>> Najljepši uvod u Veliki tjedan

Osnovna škola Hodošan je jedanaesti puta za redom uspješno organizirala Susret učenika, roditelja, djelatnika i prijatelja Škole pod nazivom Pisanica. Odazvalo se stotine vjernika koji su ispunili prostore matične škole. Već dvadesetu misu po redu u ovim prostorima vodio je župnik Župe Sveti Juraj u Trnju Darko Kelemenić. U osiguranju objekata sudjelovala je vatrogasna mladež DVD-a Hodošan i Palinovec. Najveći teret priprema pao je na tehničko osoblje, posebno domara Tomislava Sabola.

Na 11. Pisanici nastupili su članovi Crkvenog zbora pod ravnanjem Nenada Glavaka. Liturgijske tekstove i zahvale čitale su predsjednica Školskog odbora Ljiljana Zelenić, članica ŠO Suzana Košak, vjeroučiteljica Valerija Štampar i učiteljica mentorica Katarina Barić. Posebni trenutak priredila je učenica 4.h razreda Lana Naranđa vlastitim tekstom “na Vuzem”. Ravnatelj Ivan i župnik Darko zahvalili su se svima koji su osmislili ovaj dan, svima koji su odradili radionice, uredili prostor za misno slavlje i izložbe razrednih kolektiva te na kraju pomogli da izložbeni sajam iznjedri ono zbog čega je sve to izmišljeno, a to je preduskrsno druženje!

Nakon mise u športskoj dvorani otvoren je prepoznatljiv i veseo izložbeno-donacijski sajam uskrsnih pisanica, čestitki, kolača i vrijednih predmeta koji je bio ispražnjen u rekordnom vremenu. Razmjenom uskrsnih poklona za OŠ Hodošan je ostvaren iznos od 12.229 kuna. Kupovanjem ukrasnih jaja, kolača, tjestenine, igračaka, košarica, zečića, cvijeća, sira, meda, oraha, domaćeg kuruznog kruha, turoša i kuružnjača i mnogih drugih iznenađenja iz godine u godinu poboljšavaju se higijenski i materijalni uvjeti za boravak učenika u matičnoj školi u Hodošanu te područnim odjelima Sveti Juraj u Trnju i Palinovec. O konkretnoj namjeni sredstava raspravljat će Vijeće roditelja. Prema Planu nabave to bi trebale biti prve pametne ploče za obje područne škole.

Školi su se pridružili stalni prijatelji iz Područnog odjela Dječjeg vrtića “Ftiček” Hodošan. Na njihovom mjestu donirano je dodatnih 660,00 kuna koje će uložiti za nabavu tehnike ili igračaka.

Na kraju, svima koji su omogućili prekrasan dan vjere, mira, dobre volje i sreće žiteljima naše školske i župne sredine dodatno se zahvaljuje i voditelj ovoga projekta ravnatelj Ivan Barić:

– Osnovna škola Hodošan i dalje drži rejting uređene, organizirane i odgojno jake sredine. Rukovodstvo Škole, učitelji, tehničko osoblje, roditelji i prijatelji i dalje rade najbolje što znaju da bi djeci obrazovanje bilo što zanimljivije i učinkovitije. Ipak, najjači znak ove Škole je svima vidljiv primjeran odgoj učenika Osnovne škole Hodošan. Također, ova Škola zahvaljujući dobrim vjeroučiteljicama i vjeroučiteljima i susretljivom župniku nastavlja suradnju sa Župom Sveti Juraj u Trnju, jer Crkva je bila od 1833. godine prva organizirana učiteljica i vjeroučiteljica precima današnjih učenika Osnovne škole Hodošan. Naravno, svim vjernicima koji su podržali 11. Pisanicu ovo je bio i najljepši uvod u Veliki tjedan i dolazeći najveći kršćanski blagdan Uskrs.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije