Usnulo kraljevstvo Ladislava Kralja Međimurca i učenici OŠ Šenkovec

>> Usnulo kraljevstvo Ladislava Kralja Međimurca i učenici OŠ Šenkovec

Treći susret mladih međimurskih umjetnika ‘Ruža međimurska’ održan 22. travnja u Domu kulture Donji Vidovec, u organizaciji Općine i 3. Osnovne škole Čakovec, upotpunio je i ovogodišnji prvi tjedan obilježavanja Dana Međimurske županije.

Ove godine je tema susreta posvećena poznatom međimurskom umjetniku Ladislavu Kralju Međimurcu i njegovoj ostavštini, s ciljem upoznanja sa životom i djelom umjetnika.

Učenici naše škole zajedno sa svojim učiteljicama uspješno su sudjelovali na literarnom i likovnom natječaju.

Prosudbeni odbor za literarne radove, odabrao je prva tri nagrađena rada – nagrada učenicima i voditeljima – mentorima, a ostali radovi su pohvaljeni.

Pohvaljeni su literarni radovi učenika naše škole i to pjesme:
Međimurje kak mamino krilo – Nika Rudnički 1.a razred (mentorica Radojka Oreški),
Šuma – Mauro Janušić 3.a razred (mentorica Jasminka Mesarić),
Jesen – Sven Lesjak 3. razred PŠ Mačkovec (mentorica Nada Grahovec) i
Protuletje – Lucija Lukman 3. razred PŠ Mačkovec ( mentorica Nada Grahovec).

Prosudbeni odbor za likovne radove odabrao je prva tri nagrađena rada – nagrada učenicima i voditeljima – mentorima, a ostali radovi su pohvaljeni.

Vrlo su uspješni bili učenici naše škole koji su dobili 2. i 3. nagradu za likovni rad.2.nagradu dobio je Josip Đeri učenik 3.b razreda ( mentorica Snježana Blagus), a 3. nagradu dobila je Ana Čižmešija učenica 1. razreda PŠ Mačkovec (mentorica Senka Saško).

Pohvalu za likovni rad su dobili učenica Lorena Mihalković 1. a razred ( mentorica Radojka Oreški) i Roko Radek, učenik 2.b razreda (mentorica Ladislava Šestak-Horvat). Nakon svečane dodjele nagrada nagrađenim učenicima i mentorima, pročitani su literarni radovi odabranih ostvaraja uz kulturno umjetnički program. Susret je završio kreativnim likovnim radionicama. Čestitke nagrađenim i pohvaljenim učenicima i njihovim mentorima!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije