Gimnazijalci uspješni na državnim natjecanjima

Informatika

Gimnazijalci Stjepan Požgaj (4.f razred) i Jurica Horvat (2.f razred) sudjelovali su na 22. hrvatskoj informatičkoj olimpijadi koja se održala 2. travnja 2016. godine na Fakultetu elektrotehnike i računarstva.

Sudjelovalo je 30 srednjoškolaca od prvog do četvrtog razreda koji su bili najuspješniji u ovogodišnjim natjecanjima u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje i Hrvatskog saveza informatičara. Stjepan i Jurica punih su se pet sati borili s četiri vrlo teška problemska zadatka. Stjepan je bio uspješniji te se plasirao na daljnje pripreme i natjecanje za plasman na Svjetsku olimpijadu koje je održano u Zagrebu od 11. do 14. travnja.

Matematika

U Primoštenu je od 4. do 6. travnja 2016. godine održano državno Natjecanje iz matematike na kojem su i ove godine sudjelovali učenici Gimnazije – Filip Vinković, Lukas Novak i Stjepan Požgaj. Filip Vinković, učenik prvog razreda,osvojio je odličnu treću nagradu u A kategoriji natjecanja (prirodoslovno-matematičke gimnazije), a njegova mentorica je prof. Mirjana Hranilović. U A kategoriji natjecanja za treće razrede, Lukas Novak osvojio je drugu nagradu, mentorica mu je prof. Štefanija Požgaj. Stjepan Požgaj, čija je mentorica Nina Mikolaj Varga, osvojio je 10. mjesto.

Lidrano

Književne i dramske snage Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec predstavile su se u najboljemu svjetlu na Državnoj smotri Lidrano od 6. do 8. travnja u Šibeniku. Ana Zrna predstavila se monologom “Kiklop” za koji se pripremala s prof. Zdravkom Skok. Prof. Barbara Markač-Despinić sa svojim je učenicama Larom Lovrec i Karlom Ladić predstavila radijsku emisiju “Samo sebi jednako” koja je već izuzetno hvaljena na županijskoj smotri. Laura Majer predstavila je novinarski tekst “Moja su vrata rečenice”, intervju s Kristijanom Novakom, uz mentoricu prof. Zlatku Grahovec. Sve su učenice pohvaljene za trud i kontinuirani rad koji je urodio odličnim rezultatima, a žiri su posebno oduševile učenice Antonija Mrla i Nina Bočkaj koje su nastupile u predstavi “A gdje smo sad” za koju su tekst same napisale. Uz mentorstvo prof. Ivana Pranjića, prikazale su život šesnaestogodišnjaka i probleme u tom burnom razdoblju.

Njemački jezik

Državno Natjecanje iz njemačkoga jezika održano je u gradu Krku od 11. do 13. travnja 2016. godine. Na natjecanju su sudjelovale dvije učenice Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec. U kategoriji prvih i drugih razreda natjecala se Nikolina Marčec, učenica 2.g razreda čija je mentorica profesorica Vesna Malekoci Tarandek. Osvojila je izvrsno treće mjesto.

U kategoriji trećih i četvrtih razreda natjecala se Laura Colar Zanjko iz 3.g razreda i zauzela odlično četvrto mjesto. Najbolje je plasirana učenica trećih razreda jer su u zajedničkoj kategoriji trećih i četvrtih razreda prva tri mjesta zauzeli maturanti. Laurina mentorica je profesorica Nada Medved.

Kemija

Državno Natjecanje iz kemije održano je u gradu Đurđevcu od 18. do 21. travnja 2016. godine. U kategoriji trećih razreda natjecao se Aleks Logožar te je osvojio uspješno treće mjesto. Njegova je mentorica profesorica Davorka Majetić.

Geografija

Državno je Natjecanje iz geografije održano u Krapinskim Toplicama od 20. do 24. travnja 2016. godine. Na natjecanju je sudjelovalo četvero učenika Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec.

U kategoriji prvih razreda natjecalo se troje učenika. Tin Hrgović osvojio je 6. mjesto, a Klara Grošanić 8. mjesto. Njihov je mentor profesor Andrija Bacinger. Antonio Novak, čija je mentorica profesorica Marta Kramar Burela, osvojio je 10. mjesto.

U kategoriji trećih razreda 11. je mjesto osvojila Helena Marciuš pod vodstvom profesora Roberta Slunjskog.

Biologija

Kalinovac kraj Đurđevca bio je domaćin ovogodišnjeg državnog Natjecanje iz biologije koje je održano od 21. do 24. travnja. Alojzije Košić, učenik 3. razreda Gimnazije osvojio je treće mjesto. Mentorica mu je prof. Tanja Šalamon.

Povijest

Od 25. do 27. travnja u Vinkovcima je održano državno Natjecanje iz povijesti. Gimnazijalka Iva Marciuš, učenica 1.d razreda, osvojila je odlično 5. mjesto. Ivina mentorica je prof. Verica Mutvar.

Hrvatski

Državno Natjecanje uz hrvatskog jezika održano je od 27. do 29. travnja u Zadru, a domaćin je bila Osnovna škola Petra Preradovića.

Gimnazijalci su pokazali izvrsno znanje hrvatskog jezika. Tako je Tina Čatlaić, učenica prvoga razreda, osvojila drugo mjesto. Mentorica joj je profesorica Mirjana Vidović. U kategoriji drugih razreda Klara Jurišić i Antonija Mrla osvojile su 13. mjesto, mentori su im Zlatka Grahovec i Ivan Pranjić. Maturant Jakov Skok osvojio je sedmo mjesto, a posebno je vrijedno što je sudionik državnoga natjecanja od svojega 7. razreda. Jakovljeva je mentorica profesorica Nada Čatlaić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije