Jubilarni 10. ribolovni kup OŠ Hodošan

>> Jubilarni ribolovni kup OŠ Hodošan

U prekrasno svibanjsko jutro održan je jubilarni 10. kup Osnovne škole Hodošan u športskom ribolovu udicom na plovak. Voditelj natjecanja učitelj Dragutin Balent bio je zadovoljan odazivom 16 učenika 1. – 8. razreda iz svih naselja školskog područja OŠ Hodošan, jer su istog dana mnogi već “cijepljeni” ribolovci morali na natjecanja u vatrogastvu, nogometu i atletici.

– Uz brojna nova natjecanja koja privlače naše učenike, ovim natjecanjem prilika se daje i mladim ljubiteljima prirode. Danas ovdje nastupaju djeca koja sudjeluju i na redovitim ribičkim natjecanjima, ali i ona koja bacaju udicu prvi puta. Među njima imamo čak i prvakinju na državnoj razini. Želio bih uputiti zahvalu vrijednim roditeljima i prijateljima koji iz godine u godinu prate ovaj događaj, ŠRD “Trnava” na višestrukim poklonima i nagradama za djecu te udruzi žena “Štikla” Hodošan na pomoći u prehrani – rekao je Dragutin Balent.

Predsjednik Športskog ribolovnog društva Ivan Mesarić – Hari naglasio je novost u ovogodišnjem natjecanju:

– Članovi našeg društva uvijek su otvoreni za suradnju s aktivnom Osnovnom školom Hodošan. Ova vrsta natjecanja – takmičenja dio je projekta Radionice za ribiče početnike u koju su se uključili maleni ljubitelji prirode. No, javno pozivamo i odrasle da se bez srama uključe i nauče kako vezati udicu, pripremiti štap, loviti i puštati ribu..

Nakon natjecanja Komisija za mjerenje i zbrajanje rezultata u sastavu Josip Blagus iz Hodošana, Goran Novak iz Palinovca i Ivan Mesarić iz Hodošana precizno je izvagala je ribu i proglasila ukupne pobjednike. U kategoriji razredne nastavi prvo mjesto osvojila je Nina Horvat (1.h razred iz Hodošana, 272 grama), drugo Sara Kolonić (4.j razred iz Svetog Jurja u Trnju, 250 grama), a treće Tin Vegi (4.h razred iz Hodošana, 212 grama). U kategoriji predmetne nastave najviše je ulovio William Pankas iz D. Hrašćana (5. razred, 2156 grama ribe), druga je bila Gabriela Vidović iz Palinovca (8. razred, 576 grama), a treća je bila prošlogodišnja državna prvakinja Tamara Barić iz Hodošana (8. razred, 570 grama). Navedeno troje natjecatelja osvojilo je i pehare u ukupnom poretku.

Od ranog jutra na terenima ekološkog rezervata “Prode” djeci su osigurane pečene ribice i pecivo, a kasnije su brižne članice Udruge žena “Štikla” Hodošan pripremile langoše u obliku Miki Mausa i medvjedića te druge delikatese za natjecatelje i goste. Vjerne učenicima svoje škole bile su Renata Zrna, Bojana Baranašić, Natalija Blagus, Paula Blagus, Nada Slamek, Emina Zrna, Kristina Zrna i Liljana Kralj. Od strane “Trnave” značajnu pomoć pružio je i Dragutin Mihac.

Tajnički i snimateljski posao odradio je ravnatelj OŠ Hodošan Ivan Barić koji je također zahvalio svima na suradnji, posebno mladoj pomoćnici – tajnici Vidi Zrna iz 1.h razreda. Čestitao je svim sudionicima i najavio da su za 11. kup koji će se održati uz Olimpijski dan, 14. rujna, nominirana športska ribolovna društva iz Donjeg Hrašćana, Palinovca i Svetog Jurja u Trnju. Za ovakva lijepa druženja učenika OŠ Hodošan i žitelja nekog mjesta svakako će se naći dobar domaćin.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije