Vijesti / Školski kutak
Školski kutak
Jubilarni 10. ribolovni kup OŠ Hodošan

Jubilarni 10. ribolovni kup OŠ Hodošan

160528oshodosan10kupribolov0980 Fotogalerija

U prekrasno svibanjsko jutro održan je jubilarni 10. kup Osnovne škole Hodošan u športskom ribolovu udicom na plovak. Voditelj natjecanja  učitelj Dragutin Balent bio je zadovoljan odazivom 16 učenika 1. – 8. razreda iz svih naselja školskog područja OŠ Hodošan, jer su istog dana mnogi već „cijepljeni“ ribolovci morali na natjecanja u vatrogastvu,  nogometu i atletici.

- Uz brojna nova natjecanja koja privlače naše učenike, ovim natjecanjem prilika se daje i mladim ljubiteljima prirode. Danas ovdje nastupaju djeca koja sudjeluju i na redovitim ribičkim natjecanjima, ali i ona koja bacaju udicu prvi puta. Među njima imamo čak i prvakinju na državnoj razini. Želio bih uputiti zahvalu vrijednim roditeljima i prijateljima koji iz godine u godinu prate ovaj događaj, ŠRD "Trnava" na višestrukim poklonima i nagradama za djecu te udruzi žena "Štikla" Hodošan na pomoći u prehrani – rekao je Dragutin Balent.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Predsjednik Športskog ribolovnog društva Ivan Mesarić – Hari naglasio je novost u ovogodišnjem natjecanju:

 - Članovi našeg društva uvijek su otvoreni za suradnju s aktivnom Osnovnom školom Hodošan. Ova vrsta natjecanja - takmičenja dio je projekta Radionice za ribiče početnike u koju su se uključili maleni ljubitelji prirode. No, javno pozivamo i odrasle da se bez srama uključe i nauče kako vezati udicu, pripremiti štap, loviti i puštati ribu..

Nakon natjecanja Komisija za mjerenje i zbrajanje rezultata  u sastavu Josip Blagus iz Hodošana, Goran Novak iz Palinovca i Ivan Mesarić iz Hodošana precizno je izvagala je ribu i proglasila ukupne pobjednike. U kategoriji razredne nastavi prvo mjesto osvojila je Nina Horvat (1.h razred iz Hodošana, 272 grama), drugo Sara Kolonić (4.j razred iz Svetog Jurja u Trnju, 250 grama), a treće Tin Vegi (4.h razred iz Hodošana, 212 grama). U kategoriji predmetne nastave najviše je ulovio William Pankas iz D. Hrašćana (5. razred, 2156 grama ribe), druga je bila Gabriela Vidović  iz Palinovca (8. razred, 576 grama), a treća je bila prošlogodišnja državna prvakinja Tamara Barić iz Hodošana (8. razred, 570 grama). Navedeno troje natjecatelja osvojilo je i pehare u ukupnom poretku.

Od ranog jutra na terenima ekološkog rezervata „Prode“ djeci su osigurane pečene ribice i pecivo, a kasnije su brižne članice Udruge žena „Štikla“ Hodošan pripremile langoše u obliku Miki Mausa i medvjedića te druge delikatese za natjecatelje i goste. Vjerne učenicima svoje škole bile su Renata Zrna, Bojana Baranašić, Natalija Blagus, Paula Blagus, Nada Slamek, Emina Zrna, Kristina Zrna i Liljana Kralj. Od strane "Trnave" značajnu pomoć pružio je i Dragutin Mihac.

Tajnički  i snimateljski posao odradio je ravnatelj OŠ Hodošan Ivan Barić koji je također zahvalio svima na suradnji, posebno mladoj pomoćnici -  tajnici Vidi Zrna iz 1.h razreda. Čestitao je svim sudionicima i najavio da su za 11. kup koji će se održati uz Olimpijski dan, 14. rujna, nominirana športska ribolovna društva iz Donjeg Hrašćana, Palinovca i Svetog Jurja u Trnju. Za ovakva lijepa druženja učenika OŠ Hodošan i žitelja nekog mjesta svakako će se naći dobar domaćin. 

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!