Ljetni praznici su gotovi, učenici se vraćaju u školske klupe!

U ponedjeljak, 5. rujna, počinje nastavna godina u svim osnovnim i srednjim školama na području Republike Hrvatske. Školsko zvono će se u Međimurskoj županiji oglasiti za 14-ak tisuća školaraca. Nakon nešto manje od 3 mjeseca ljetnog odmora, bit će teško opet sjesti u školske klupe, no vrijeme je za nove obveze.

Prvo polugodište trajat će do 23. prosinca, kada počinju zimski praznici. Nakon božićnih i novogodišnjih blagdana, drugo polugodište počet će 12. siječnja. Proljetni praznici trajat će 8 dana, u razdoblju od 13. do 21. travnja, a kraj školske godine bit će 14. lipnja iduće godine.

Učenike će na početku nove školske godine dočekati novoizgrađene i obnovljene učionice u desetak škola. Međimurska županija je ovog ljeta za obnovu, rekonstrukciju i adaptaciju školskih objekata osigurala čak 4,5 milijuna kuna. Uz to učenicima su osigurani besplatni udžbenici, prijevoz i onima kojima je to potrebno asistenti u nastavi.Sve ovo potvrđuje da najsjevernija hrvatska županija i dalje drži jedanvisoki standard u obrazovanju, a ujedno pokazuje i socijalnu osjetljivost, jedinstvenim projektima u zemlji.

Među 14 tisuća učenika bit će i puno prvašića, stoga na poseban oprez pozivamo vozače, posebno u vrijeme početka i kraja nastave u školama. Povodom početka nove školske godine predviđen je i niz preventivnih aktivnosti od strane Mobilnog preventivnog centra policije, usmjerenih prema jednoj od najranjivijoj skupini sudionika u prometu, djeci pješacima.

Najpoznatija od njih je dugogodišnja akcija ‘Poštujte naše znakove’ koja se provodi s ciljem povećanja sigurnosti djece, ali i ostalih sudionika u prometu. Policija će pojačati i nadzor prometa u blizini škola tijekom rujna.

Svim učenicima, kako prvašićima, tako i onim starijima, želimo puno novih znanja, dobrih ocjena, radosti i prijateljstava u novoj školskoj godini, a njihovim roditeljima puno strpljenja u pružanju potpore svojim najdražima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije