Predstavnici međimurskih osnovnih škola na Smotri hrvatskoga školskog filma 2016

>> Predstavnici međimurskih osnovnih škola na Smotri hrvatskoga školskog filma 2016

U organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje održana je Smotra hrvatskoga školskog filma čiji je domaćin bila OŠ Eugena Kumičića iz Velike Gorice. Od 21. do 23. rujna u Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica prikazano je pedesetak filmova, a među njima su bili i filmovi četiriju međimurskih škola: OŠ Ivanovec, OŠ Strahoninec, OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica i OŠ dr. Ivana Novaka Macinec.

OŠ Ivanovec se ove godine predstavila dokumentarnim filmom “Nino i Nino”. Filmsku ekipu predstavljala je učenica Lorena Brzuhalski te njezina mentorica Nataša Kralj. Najbolje mjesto za čuvanje tajni otkrila je filmska družina OŠ Strahoninec u istoimenom dokumentarnom filmu s učenicom Izidorom Mustak i učiteljem Mariom Kanižajem. “Život s glazbom” i “Naša Seve” dva su dokumentarna filma nastala u OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica. Predstavnice njihove škole bile su Valentina Lacković, Viktorija Rebernik i njihove mentorice Nikolina Hampamer i Iva Mihalic Krčmar. Učenik David Muršić i učiteljica Kristinka Vugrinec iz OŠ dr. Ivana Novaka Macinec predstavljali su družinu u kojoj je nastao dokumentarni film “Što je čovjek bez životinja”.

Nakon projekcija odabranih filmova prosudbeno povjerenstvo je s učenicima i s voditeljima družina održalo okrugle stolove na kojima su uslijedile pohvale te sugestije za uspješnije buduće filmove. Smotra je protekla u ugodnom druženju, razmjeni iskustava, a sigurno su se javile nove ideje koje će se ostvariti kao filmovi na budućoj Smotri sljedeće godine u Sinju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije