Vijesti / Školski kutak
Školski kutak
Štićenici Doma hvalili kolače

Štićenici Doma hvalili kolače

161025danzahvalnostipspalprezen Fotogalerija

Dan kruha u PŠ Palinovec smo započeli  prezentacijom o teškom radu ratara i pekara kako bi dobili svoj svakodnevni kruh. Vjeroučiteljica Valerija Štampar nam je pokazala i filmić u kojem smo  vidjeli kako su naši predci  došli do kruha.

Nakon toga, po razredima smo imali različite radionice u kojima su sudjelovali svi učenici razredne nastave OŠ Hodošan. Prvi razredi pod vodstvom učiteljica Katarine Barić i Karmenke Meglić, opremljeni  zanimljivim pekarskim kapama  i pregačama, mijesili su kolače. Drugi razredi pod vodstvom učiteljice Sanje Rašan i učitelja Dragutina Balenta učili su plesati uz pjesmu Mlin i zavičajnu pjesmu Sejala sem lena. Treći razredi pod vodstvom učiteljica Suzane Košak i Ljiljane Zelenić učili su glumiti a četvrti razredi pod vodstvom učiteljica Emilije Kolac i Liljane Kralj pisali su značenje narodnih  izreka  o kruhu. Kada smo završili s radionicama, otišli smo u Dom kulture Palinovec. Tamo nas je dočekala pica i sok. Poslije užine, prvi razred nam je podijelio svježe pečene kolače. Drugi razred nas je naučio plesati, a treći razred nam je odglumio Put zrna pšenice do kruha, a četvrti su pročitali narodne izreke o kruhu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U međuvremenu, vjeroučiteljica Valerija Štampar i učiteljica Anastazija Anka Balent povele su 10 predstavnika razreda iz naših triju škola u posjet Domu  za starije i nemoćne u Hodošanu. Nakon prigodnog programa štićenike Doma počastili smo kolačima koje su za tu prigodu ispekle naše mame i bake. Štićenici su bili sretni što nas vide i što se mogu družiti s nama,  a pohvalili su i naše kolače koji su im bili jako ukusni. Zahvalili su nam na posjetu i druženju i pozvali nas na ponovno druženje. Voditelji Doma na kraju su nas počastili slatkišima.

U radu je sudjelovala i pomoćnica Mirela Horvat, asvu tehničku pomoć pružio je Denis Kirić. Nakon svega, u igri i druženju u uređenom parku nama je završio Dan kruha.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!