Očuvanje ljepote našeg ‘kaja’ u OŠ Mursko Središće

Osnovna škola Mursko Središće, u utorak 22. studenog bila je domaćin priredbe ‘Naš mali kaj’ koja je održana 13. puta za redom i okupila je učenike, učitelje i mentore iz 25 osnovnih škola te Graditeljske škole Čakovec kao partnera na projektu.

Priredba je obilovala zanimljivim radionicama, susretima, predstavljanjem radova sudionika i kviza u poznavanju kajkavske riječi. Posebno je naglašena kreativnost i ljubav prema starinskoj kajkavskoj riječi, kroz radionice, jezični kviz, kao i čitavog programa.

Autorica projekta je profesorica Sonja Vršić, koja je i na čelu Organizacijskog odbora, a poznata i po svojoj ljubavi prema ‘domačoj reči’ izraženoj u svakom njezinom djelu, nastupu i radom s učenicima.

Osim profesorice Vršić u Organizacijskom odboru bili su Elvis Šarić, Biserka Hren, Aleksandra Sklepić, Srebrenka Puklavec, Maja Herman, Karmen Srpak, Leona Jug, Ivica Majsen, Nenad Hajdinjak i Morena Mikolaj, i svi oni dali su ogromni doprinos održavanju i uspjehu ove priredbe, koja je ‘naš kaj’ u OŠ Mursko Središće učinila još snažnijim- zvonkijim. Rekla bi profesorica Sonja; ‘kaj se ne pozaubi’.

Školski ravnatelj profesor Elvis Šarić, kaže kako je ’13. Mali kaj’ još jednom pokazao prepoznatljivost OŠ Mursko Središće, te vrijednosti i revnost učenika, učitelja i mentora u očuvanju tradicije kajkavske riječi i govora.

– Svake godine ‘Naš mali kaj’ okuplja sve više sudionika, te je tako ovaj put u programu sudjelovalo preko 200 učenika i mentora, više je radionica i događaj je koji je zanimljiv sve širem auditoriju, naglašava ravnatelj Šarić.

Svojom nazočnošću na završnoj svečanosti, značaj čitavom događaju dali su zamjenik središćanskog gradonačelnika Zvonko Vrtarić, Branko Sušec, pročelnik Upravnog Odjela za društvene djelatnosti Međimurske županije, domaći župnik velečasni Tomislav Antekolović, te ravnatelji više škola.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije