OŠ Hodošan: Zlatne udruge žena i mjesni odbori

>> Zlatne udruge žena i mjesni odbori

Počeli sretni dani za mališane

Tradicionalna karavana javnih priredbi najavila je sretne dane za djecu školskog područja Osnovne škole Hodošan. Sveti Nikola na svom je pohodu darivao je djecu u domovima kulture u Donjem Pustakovcu, Palinovcu i Donjem Hrašćanu Nakon programa učenika sveti Nikola bio je veoma darežljiv zahvaljujući udrugama i mjesnim odborima koji mu na ulazu u dvorane prikače vreće pune darova. U Palinovcu su se prvi puta pojavili i krampusi na konjima, u Donjem Hrašćanu otvoren je i mali božićni sajam. Programe su pripremile učiteljice Suzana Košak, Liljana Kralj, Ljiljana Zelenić i Sanja Rašan, a prostore domova, koji su za tu namjenu i obnovljeni, dobri žitelji navedenih mjesta. Nastavak projekta ‘Prijateljstvo je prava stvar’ odrađujui učenici 4.h razreda pod vodstvom učiteljice Emilije Kolac.

Ravnatelj OŠ Hodošan Ivan Barić zahvaljuje svim udrugama žena i mjesnim odborima:

– Prepoznaju se vaši napori da u svojim naseljima zadržite mlade. Broj učenika nam se povećava, sličan je onom prije 10 godina. Učenici su zahvaljujući roditeljima odgojeni i otvoreni za sve školske zadaće. Školice su nam opremljene i tople pa vam ovim malim programima prikazujemo dio onoga što i kako radimo. Hvala vam na suradnji – zlatni ste!

A poslije priredbi i darivanja uvijek mali zalogajčić, čaj, kuhano vino za starije, trenuci druženja, jurcanja zadovoljne dječice po toplim i čistim domovima kulture. Dešavaju se kontakti onih koji se rijetko vide pa u ovo predbožićno sve poprima oblik šireg susreta mladosti i starijih.

Danas, na Dan svetog Nikole stotinjak mališana 1.-4- razreda posjećuje Mali Nikola koji s malim krampusima donosi darove Općine Donji Kraljevec. Slijede susreti 11. prosinca u Hodošanu, 17. prosinca u Svetom Jurju u Trnju, a sve završava u četvrtak 22. prosinca božićno-novogodišnjom priredbom u Matičnoj školi Hodošan.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije